Med vingmast på en 60 fots trimaran

Svenske Artemis tester sin vingmast for AC72 på en 60 fots trimaran. CNN har intervjuet eieren Torbjørn Tørnqvist.

Publisert Sist oppdatert

Som et ledd i forberdelsene til de 34 seilaser om America's Cup har Artemis Racing satt opp en fullskala AC72 ving på en ORMA 60 trimaran. Etter mer enn 35,000 arbeidstimer og en utrolig mengde hardt arbeid fra hele laget kunne Artemis Racing nylig seile med sin første AC72 ving. Mens forsvareren og de andre utfordrerne til de neste seilasene om America’s Cup har valgt å trene med mindre båter har det svenske teamet valgt å teste i full skala fra begynnelsen.

- Vi har valgt en fullskala strategi. Vår beslutning har vært mer tidkrevende, men det gjør det mulig for oss å lære hvordan man skal håndtere denne kraftfulle vingen. Sikkerhet for seilerne er det viktigste og San Fransisco Bay i juli og august kan være lite ettergivende, sier CEO Paul Cayard.

Mefr enn 13 etasjer høy er en AC72 ving et kunststykke i seg selv. Den 40 meter høte masten, hovedsaklig bygget i karbonfiber måler 260 kvadratmeter og veier litt over ett tonn.

- Det var fantastisk å se vingen stikke opp av vannet. Den ser imponerende ut, men er på samme tid truende . Vi kommer til å gjennomgå en serie styrketester den nærmeste tiden, sa hoveddesigner Juan Kouyoumdjian.