Ingen truer «Groupama», men ellers blir det kamp

Kun uhell kan frata «Groupama 4» seieren på den viktige 4. etappen, mens kampen om de neste plasene blir intens. «Sanya» holder også godt følge og truer «Abu Dhabi» i sluttspurten.

Publisert Sist oppdatert

Seilerne er slitne og ser frem til en god steak og new zealandsk øl som nå er innenfor rekkevidde. Alle båtene er ventet inn til Auckland i løpet av helgen. Franck Cammas og «Groupama4» har opparbeidet seg et forsprang på 131 nm. til «Camper», som har gjort et byks på posisjonslisten. Mellom den new zalandske båten og «Telefonica» på 4. plass skiller kun 22 nm. Mellom ligger «Puma» med kun 1.4 nm til gode. Kampen om pallen er med andre ord ikke avklart.

Også Mike Sanderson og Aksel Magdahl i «Sanya» henger godt med. Ikke mer enn 15.5 nm skiller båten fra 5. plass som for deres del er uendelig mye bedre enn den forsmedelige 6. plasen. I det hele tatt har den fire år gamle båten seilt bra på denne etappen. Om det skyldes marginalt bedre navigasjon, eller om farten nå er mer eller mindre utlignet, er uvisst.

For «Groupama 4» gjelder det nå å få så mange båter som mulig mellom seg og «Telefonica». Det er foreløpig mellom disse og «Camper» det står om i sammendraget. «Puma» og «Abu Dhabi» er fremdeles satt tilbake etter en brutt første etappe. Skal en av disse hevde seg sammenlagt, snakker vi om topplasseringer på alle de resterende etappene. Så langt er det lite som tyder på noe slikt, men det skal sies at det er uvanlig jevnt mellom båtene i dette Volvo Ocean Race, der de fem første båtene alle har relle vinnersjanser på enkeltetappene.

Posisjoner kl 1000 UTC 9. mars.