Ny nordmann på Team Sanya

Aksel Magdahl får nordmann i staben.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Nils Melsom Kristensen reiser til Auckland for å være en del av Team Sanya. (Foto: Jon Amtrup)

Nils Melsom Kristensen er meteorolog og jobber på Meteorologisk Institutt i Oslo, men på onsdag reiser han til Auckland, New Zealand, for å bistå Team Sanya i deres meteorologiske land-team.

– Jeg har hatt en del kontakt med Aksel Magdahl og har hjulpet han en del med denne etappen, men da hjemmefra, sier Nils Melsom Kristensen til Seilas.

På onsdag reiser han derimot ned til begivenhetenes sentrum, der VOR-flåten nå er på vei, til Auckland.

– Jeg skal være en del av teamet som jobber med etappe fem og noe på etappe seks, fortsetter Kristensen.

– Dette innebærer å jobbe med strømforhold, historiske data og ruter – med andre ord generelt å hjelpe Aksel til å ta gode avgjørelser, sier han.

Til nå har Kristensen vært involvert i Team Sanya ved siden av jobben på Meteorologisk Insitutt, men nå blir det fulltid, selv om denne perioden er ferie fra arbeidsplassen i Oslo.

– Jeg vet ikke så mye om hva som eventuelt vil skje etter de to neste etappen, sier han.

Mye data.

Nils Melsom Kristensen har tatt en masteroppgave som dreier seg nettopp om lage ruter basert på veldig mye data og det er en av kjernepunktene i det han skal jobbe sammen med Magdahl om.

– Det blir noe av det primære. Det gjelder å bedømme risiko ved rutevalg basert på mange varsler, det er mye data som skal behandles på en fornuftig måte.

Kristensen ser at Team Sanya ikke har farten inne mot de nye VO70ene og er bevisst på at skal Sanya greie å vinne en etappe må det gjøres ved at de er smartere enn de andre.

– Deres sjanse til å vinne en etappe er nok å gjøre noe annerledes enn de andre, slik de forsøkte på den andre etappen, før de fikk riggproblemer, avslutter Nils Melsom Kristensen.