Tortur i feil retning

For å unngå strøm og vindhull seiler Volvo Ocean Race båtene vekk fra Auckland. Aksel Magdahl og «Sanya» henger med.

Publisert Sist oppdatert

4. etappe startet på søndag med en kort stopp etter noen timer for å komme unna et kraftig værsystem. Etappen går til Auckland på New Zealand, en etappe på 5 220 nautiske mil. Båtene må seile nord for Filippinene, og seiler nå nordvestover, ikke sydvestover mot mål.

Grov sjø

Feltet føler en kraftig strøm, the black current, som renner med opp til to knop. Akkurat nå er strømmen med feltet, men mot vinden. Det skaper noen ekstremt bratte bølger, noe som føles på kroppen når båtene seiler med mellom 15 og 20 knop.

– Å gå på do for første gang på 54 timer i baugen på en 70-fots regattabåt md 20 knops fart over 3 meter høye bølger er både skremmende og spennende, med tanke på hvordan utfallet kan bli, forteller Hamish Hooper, mediamannen på Camper.

Sanya henger med

Mike Sanderson og Aksel Magdahl seiler i en eldre båt, og sliter med å holde farten til sine konkurrenter. Magdahl valgte et sydligere spor enn sine konkurrenter, og det fikk de igjen for i går. «Sanya» ligger på en tredjeplass, men Abu Dabhi på fjerde seiler raskere enn dem. Men det er en lang etappe hvor båtene skal gjennom stillebeltet på ny. Det vil gi muligheter for navigatør Aksel Magdahl å vise sine kunnskaper.

Tortur i feil retning
Tortur i feil retning