Utsetter starten på neste etappe

Hensynet til seilerne sikkerhet veide tungt da Volvo Ocean Race deler neste etappe i to og utsetter starten på distanseseilasen til mandag.

Publisert Sist oppdatert

Med åtte meter høye bølger og en værmelding som spår 40 knops vind på nesa lå en utsettelse av starten på etappen til Auckland i kortene. Nå har Race director Jack Lloyd informert seilerne om at etappe 4 skal deles i to på grunn av forholdene i Sør Kina-havet.

Første del starter som planlagt 1400 lokal tid (0700 norsk tid) imorgen ved at båtene skal gjennom en seilas innaskjærs i Sanya-bukta og forbi den berømte statuen Guanyin Buddha, før de går i mål ved fyret i Sanya Bay ved innseiingen til Sanya Marina. Båtene blir da liggende til forholdene er trygge, men senest i ett døgn, før de legger ut på veien til Auckland.  Båtene vil da starte i den rekkefølgen og med det tidsintervall de avsluttet den første delen med. - Vi vil restarte etappen på et tidspunkt mandag, muligens mens det ennå er mørkt, sier Kniut Frostad.

Seilerne støtter regattaledelsen ettersom de anslår forholdene de første 12-18 etter den planlagte starten vil kunne påføre alvorlige skader på båt og mannskap. Kursen fra start er ØNØ, noe som innebærer full kryss til nord for Manila.

Bildene er «skjermdump» fra Aksel Magdahls laptop.

Følg morgendagen sprint fra kl 0700 her