Ny seier til Telefonica

Iker Martinez og mannskapet på Telefonica seilte mesterlig i dagens inport race og med klar seier økte båten også ledelsen i sammendraget.

Publisert Sist oppdatert

Den spanske båten tok ledelsen allerede på den første kryssen og var siden ikke truet, bortsett fra en kort stund etter den andre merkerundingen da fokka hang seg opp i lo etter jibben rundt merket. Ken Read benyttet anlednngen til å ta Puma helt opp i hekken på spanjolene, men Telefonica seilte siden feilfritt gjennom en serie vindskift og hadde ingen problemer med å forsvare ledelsen. Med seier i alle offshore leggene, og nå for første gang, i en inport seilas, rykker Telefonica fra konkurrentene i sammendraget. Selv om det ennå er langt igjen før Volvo Ocean Race avsluttes i Galway, er det vanskelig å se hvem som skal kunne ta seieren sammenlagt fra det sterke spanske laget.

Sanya med Mike Sanderson og Aksel Magdahl var lenge på høyde med flere av konkurrentene og var en stund oppe på 4. plass foran Groupama og Camper. Camper seilte seg opp på siste kryss og i en nærkamp med forrige generasjons Sanya viste båten et solid fartsoverskudd og seilte rett gjennom Sanya i le. Også Groupama kom seg forbi før mål, men seilasen må likevel ha vært oppmundtrende for Sanderson, Magdahl & Co som viste at det tross alt er mulig å gi de andre konkurranse.

- Vi skulle gått et par lengder til i forhold til Camper, sier Aksel Magdahl etter seilasen. - Man må ta beslutninger fort i disse båtene. Så hadde vi spinnakerproblem som gjorde at Camper slapp unna.. Vi burde uansett tatt Groupama, bare soaket ned foran dem på siste lensen. Starten var heller ikke bra, avslutter Magdahl.

Se høydepunkter fra seilasen her

Resultater dagens inport race, Sanya, Kina.

1. Telefonica

2. Puma

3. Abu Dhabi

4. Camper

5. Groupama

6. Sanya

Sammenlagt:

1. Team Telefónica  101

2. CAMPER with Emirates Team NZ 83

3. Groupama Sailing Team 73

4. PUMA Ocean Racing by BERG  53

5. Abu Dhabi Ocean Racing  43

6. Team Sanya 17

Til tross for en grusom værmelding med 40 knops vind og seks meter høye bølger rett i snuten skal den 5,220 nautiske mil lange etappe 4 fra Sanya til Auckland starte 1400 lokal tid imorgen (0700 norsk tid). starten kan følges live www.volvooceanrace.com og www.livestream.com/volvooceanrace. fra 15 minutter før start.