Magnus Olsson om Volvo Ocean Race

Ingen har seilt flere Whitbread/Volvo Ocean Race enn svenske «Mange» Olsson. Her kommenterer han årets regatta.

Publisert Sist oppdatert

«Mange» Olsson har seilt seks jorden rundt regattaer. Først Whitbread Round the World Race, senere Volvo Ocean Race. Han har vunnet en gang og har en 2. plass i racet. Første gang seilte han på Simon le Bons «Drum» i 1985/86 og av de syv siste seilasene sto han bare over i 2005/06 da han hadde en landbasert posisjon i Ericsson teamet. Som 60 åring var han skipper på Ericsson3 som endte på 4. plass i 2005/06.

Når «Mange» uttaler seg om Volvo Ocean Race gjør han det med en kunnskap om regattaen som få andre besitter, og det er all grunn til å lytte til den populære svensken. I denne videoen slår han blant annet fast at den som vinner den første etappen som oftest blir stående igjen som vinner av regattaen. I de ni jorden rundt seilasene som er avviklet er det bare en gang at en annen har vunnet regattaen til slutt.

Han er ikke like begeistret over alt han ser i årets VOR og kan styre sin begeistring over valg av rute. Bekymringsfullt er det også at reglene tillater master som detter ned hele tiden, ifølge «Mange» Olsson.

Denne videoen ble produsert under båtutstillingen i Gøteborg nylig av regatta.nu.