Trenerløft i KNS

KNS satser stort på trenerutvikling og kompetanseheving og arrangerer gratis Trener I og Trener II kurs for trenere fra alle foreninger i samarbeid med Norges Seilforbund.

Publisert Sist oppdatert

NTG sportssjef seiling, Frank Kirkeland er kursleder for trener II og KNS hovedtrener for joller og brett Iens Ludvig Høst tar hånd om trener I utdanningen, skfoiver KNS på sin hjemmeside.

Trener II kurset setter fokus både på jolletrening og brettrening og Trener I-kurset først og fremst på joller. KNS og NBK utviklet og arrangerte i fjor trener I-kurs for brett – et kurs som har vært holdt i Asker seilforening tidligere i år.

- Vi er veldig glade for de trenerne vi har i KNS og synes de gjør en kjempejobb. I vår strategi sier vi samtidig at vi skal være førende på trenerutvikling og dette ønsker vi å ta alvorlig, sier Iens Ludvig Høst. - I tillegg til kursingen kommer vi derfor i år også til å holde egne coaching-seminarer for seiltrenere – 14. - 15.april.  Dette gleder vi oss til – som seiltrenere må vi løfte oss på alt som har med det mentale, med læringsprosesser, motivasjon og kommunkasjonsprosesser.  Dette blir det første av to seminarer i år – det neste kommer til høsten.

- I tillegg til den mer formelle kompetanseutviklingen kommer vi til å fortsette og styrke det programmet vi allerde har hatt et par år med coaching av trenerne på vannet.  Vi har et sterkt ønske om å heve treningskvaliteten videre – og vi vil som trenere bidra til det sier Høst.