MOD 70 til Norge?

Det er en kjent sak at både Oslo og Stavanger har vært og er interessert i anløp av Volvo Ocean Race. Nå vil MOD klassen komme til Norge for en brøkdel av kostnadene.

Publisert Sist oppdatert

Multi One Design 70 er en ny klasse som seiler i medvind. På kort tid har man klart å bygge seks av disse 70 fots entype trimaranene til erstatning for ORMA 60 klassen som etter mange havarier var gått i oppløsning. Alle de store franske navnene som Michel Desjoyeaux, Roland Jourdain, Jean Pierre Dick og andre har fått sine sponsorer til å gå for denne klassen som har lansert et spennende regattaprogram med en mix av transatlantiske seilaser, rundt Europa og jordomseilinger.

En MOD 70 vil koste €3 mill. i anskaffelse og til 2013 sesongen vil det seile i alt åtte båter, mens organisasjonen bak klassen har satt et tak på 12.

Klassen får sin ilddåp i 2012 med regatta fra New York til Brest i begynnelsen av juli etterfulgt av en Europa rundt regatta som starter i Kiel i september. I 2013 starter Europarunden i juni og etterfølges av en jorden rundt regatta som går gjennom Panama, til vestkysten av USA og Asia før den returnerer til Middelhavet gjennom Rødehavet og Suez.

Seilas er kjent med at klassen er interessert i å starte Europaserien for 2013 i Norge. Det innebærer et opphold på fem dager som inkluderer to baneseilaser og starten på distanseseilasen. Et anløp vil koste arrangøren i alt €500.000 fordelt på €250.000 kontant og tjenester for et tilsvarende beløp. Det er ca. en sjettedel av hva det vil koste å få Volvo Ocean Race til Norge.

Les mer her