Kiteboarding utfordrer brettseiling i OL

ISAF Council har innstilt på at det skal seiles enten i tradisjonell windsurfing eller kite under OL i Rio i 2016. Nå er tidspunket for kiteseilernes evalueringsseilaser fastlagt.

Publisert Sist oppdatert

Evaluering av kiteboarding som mulig OL gren foregår i Santander, Spania fra 21. til  25. mars. Prince Felipe High Performance Centre som er vert for arrangementet skal også ta imot seilerne til 2014 ISAF Sailing World Championships.

Et evalueringsteam er valgt ut bestående av eksperter fra ISAF og IKA:

Kamen Fillyov - Leder av ISAF Windsurfing & Kiteboarding Committee

Bruno de Wannemaeker - ISAF Equipment Committee

Michael Gebhardt - Olympisk Windsurfer og profesjonell Kiteboarder

Markus Schwendtner - Generalsekretær, International Kiteboarding Association

ISAF har også oppnevnt et panel bestående av windsurfing, Kiteboarding og eksperter fra arrangørsiden, som skal produsere en rapport fra evalueringen til ISAF Mid-Year meeting:

Tomasz Chamera - ISAF Events Committee

Ilker Bayindir - ISAF Windsurfing & Kiteboarding Committee

Bruno de Wannemaeker - ISAF Equipment Committee

ISAF og IKA har foreslått følgende format på evalueringsregattaen i Santander: short track, slalom, course racing og enduro. I løpet av de fem dagene testen foregår skal seilerne gjennom alle formatene og gi tilbakemeldinger til paneldeltakerne.

ISAF har invitert medlemsnasjonene, National Kiteboard Associations og kiteboardingprodusentene til å oppnevne en kvinne- og en mannlig seiler til å delta i evalueringsprosessen, og har satt en tidsfrist til 24. februar for å melde kandidater. ISAF og IKA vil deretter velge maksimum 12 seilere til å delta i seilasene i Santander.

RS:X har sin egen uavhengige Equipment Evaluations i Cadiz, fra 9. til 13.  mars. ISAF vil være representert ved RS:X ved denne evalueringen der hensikten er å teste mulige endringer på kjøl og seil uten å øke kostnadene for seilerne.  RS:X planlegger i løpet av høsten å avholde en evaluering av formatet på seilingen for å komme frem til et optimalt format for seilerne.