Mareritt i Malacca

Med mer enn 15000 skip som passerer Malaccastredet daglig er det utrolig hva som kastes på sjøen og gjør livet surt for seilerne som særlig om natten ikke vet hva de kan råke borti.

Publisert Sist oppdatert

Volvo Ocean Race er på vei gjennom Malaccastredet mot Singapore. Passasjen har vært slik de som seilte det forrige Volvo Ocean Race husker det, med kraftig strøm, skiftende og lett vind og en utrolig mengde søppel og flytende tømmer,

- Vi har ofte 40 eller 50 signaler på radaren samtidig. Mange av dem er fiskebåter uten lys, de fleste med lange garn ute. Jeg ville ikke kalle dette trygg seiling, sier CAMPERs navigatør Will Oxley.

- Dette er et utrolig sted å seile, men det er trist å se hvor mye skrap som flyter i vannet, sier PUMA skipper Ken Read. - Hvorfor folk ikke behandler havet med strørre respekt, er ufattelig, sier han. PUMA's MAR Mostro har allerede truffet er tre og slått en bit av stikkjølen. - Det er særlig skummelt om natten fordi man ikke ser noe før det er for sent, sier PUMAs bowman Casey Smith. - Vi seilte gjennom et område med grundt vann og så tømmerstokker 20 fot lange og at par fot brede. Treffer du en av disse i fart er det lett å ødelegge kjøl og ror, sier han.

Som om ikke det er nok er det også store vindforskjeller og rekkefølgen har endret seg stadig. Mellom de første båtene er det tett og de følger hverandre innenfor øyesyn, men for Abu Dhabi og Sanya har det vært tøffe tider og mange skuffelser.

De første båtene skal være gjennom Malaccastredet i løpet av formiddagen idag.

Eatappe 3 - Abu Dhabi, UAE til Sanya, Kina

Mandag 30 januar 2012, 0:01:22 UTC

1. Telefonica (ESP), Iker Martinez (ESP), 1181.5 nm Distance to Finish

2. Groupama (FRA), Frank Cammas (FRA), 0.1 nm Distance to Lead

3. PUMA Ocean Racing (USA), Ken Read (USA), 2.5 nm DTL

4. Abu Dhabi Ocean Racing (UAE), Ian Walker (GBR), 44.5 nm DTL

5. CAMPER (NZL), Chris Nicholson (AUS), 45.0 nm DTL

6. Team Sanya (CHN), Mike Sanderson (NZL), 131.5 nm DTL