Laserne i fugleperspektiv. Foto Daniel Forster.
Perfekt start for Melleby og Mørland Pedersen. Foto Sheila Hill.

Stargutta forsvarer posisjonen

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen fortsetter å imponere og holder stadig pallen varm etter nok en god dag på fjorden igår.

Publisert Sist oppdatert

- Det er meget spennende, sier Brasils Starbåtskipper Robert Scheidt som sammen med mannskapet Bruno Prada kanskje har den mest imponerende merittliste av alle i regattaen. Sammen er de doble OL medaljører og har vunnet de to siste verdensmesterskapene i Star. - Flere av båtene som allerede er kvalifisert til OL er her og de seiler virkelig bra, sier han. 

Schedit og Prada leder regattaen før fredagens to siste seilaser foran svenskene Fredrik Loof/Max Salminen med samme poengsum etter at svenskene i går hadde plasseringene  6-2 mens de brasilske seilerne måtte nøye seg med 3-7. Begge har  26 poeng. Eivind Melleby/ Petter Moerland Pedersen ligger rett i hælene med 29 poeng etter 3. og 5. plass torsdag. De ti beste etter fredagens seilaser seiler medaljefinale med dobbelt poengscore lørdag.

- Det var nok en seiledag i paradiset, skriver Eivind og Petter på bloggen sin. For fjerde dag på rad var det sol, 25 grader og 10-15 knops vind. Ikke så aller verst.

- Idag seilte vi svært bra. Fant skiftene og riktig spor unnavind og klarte å ungå trouble. Særlig flyr vi på lensene, men idag var det umulig å gjøre noe med franskmennene som vant begge seilasene, selv om vi føler at vi har god flyt.

- Med tre poeng bak Brasil og Sverige, og med mange båter tett bak, blir det en tøff kamp om å komme med i medaljefinalen lørdag, sier LodeStar-gutta.

Blant de øvrige norske seilerne er det brettseilerne som holder koken best. 4. og 5. plass sammenlagt til Sebastian Wang-Hanasen og Maria Aadland Mollestad etter henholdsvis 2. og 4 samt 3. og 2. plass torsdag. Finnjolla seiler jevnt bra og haler inn den ene 9. plassen etter den andre og ligger nå på 10. plass. Bjørnar Erikstad er 11 etter 6. og 11. plass torsdag, Mathias Mollatt 34 i Laser mens Marthe Enger Eide har falt ned til 20 plass i Laser Radial. Sonaren med Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen er på vei oppover på listene og ligger på 4. plass etter 3. og 2. plass igår.