Søk i arkivet

TIL TOPPS: Kari Schibevaag fra Stavanger.
TIL TOPPS: Kari Schibevaag fra Stavanger.

Tredobbelt gull til Schibevaag

Kari Schibevaag stakk nok en gang av med seierne i World Snow Kite Master 2012 i de franske alper i Serre Chevalier Vallé.

SUVEREN: Kari Scibevaag trosset sykdom og tok tre strake gull i Alpene: Fotos: Bertrand Boone.
 
Kari Schibevaag har vært i de franske alper i en uke og har konkurrert hver dag i fantastisk forhold 2000 meter over havet. Kari deltok både i ski- og snowboard klassen og fikk til slutt dobbelt gull i freestyle- og gull i race. Snow Kite Master er blitt arrangert i Serre Chevalier Vallé flere ganger, og samler hverrt år de beste kiterene i verden for å sloss om den gjeveste medaljen.
 
World Snow Kite Master er den største snøkite konkurransen som blir arrangert og Kari Schibevaag har deltatt med hell mange år på rad.  Hun er den eneste som deltar på både ski- og snowboard, og også den eneste som stakk av med seieren i begge klasser i tillegg til race.
 
Mer likt vann
– Det er litt stress å kjøre begge klasser, for det er veldig forkjellig å gå fra ski til snowboard. Men det er utrolig gøy å kunne beherske begge grener. Jeg begynt med snowboard i 2010 og fikk veldig smaken på det. Det er mer likt vann og jeg kan enklere ta med meg triksene jeg gjør på vann over på snø.
 
Trosset sykdom

Kari forteller at hun var litt nervøs før start, ettersom hun ikke hadde fått trent som hun ville.

– Jeg slet med sykdom og dårlige værforhold, så jeg var litt usikker på om triksene satte før konkurransen. Jeg er derfor ekstra glad for å reise hjem til Norge nå med tre gull medaljer i sekken, sier den blide stavangerjenta.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen