Bjørnar Erikstad er norsk deltaker i 2.4 meter
Det norske Sonarlaget er medaljekandidat i VM

Team Sonar er klare for VM-start idag

Rett over nyttår reiste det norske sonarlaget til Florida der skal de være hele januar. Nå skal det jobbes hardt mot Paralympics i september.

Publisert Sist oppdatert

For tiden er laget i byen Port Charlotte på vestkysten av Florida for å delta i VM for funksjonshemmede som arrangeres fra 7.-15.januar. De har fått seilt noen dager i forkant, klargjort båten for regatta og målt inn båt og seil. Båten var litt tung etter ombyggingen, så de kunne ta ut noe korreksjonsvekter. Masten var for lett i toppen og de måtte feste litt bly for å få den godkjent i målingen. I dag starter regattaen og laget er klare for å kjempe om medalje.

Det er 12 deltagende båter og blant de er det flere lag som har gode muligheter for en pallplassering. Favorittene, foruten den norske Sonaren, er britene, franskmennene, tyskerne og nederlenderne.

Det er lagt opp til to seilaser hver dag utenom søndag da det blir bare en. Det er stort sett lett, skiftende vind her. Blåser det opp regnes med at det blir mye skvalp da maksimal dybde der er 5m. - Det er kun gjørme på bunn og vi har allerede støtt på med kjølen et par ganger, forteller Marie Solberg. - Det er til tider så lavt vann det ikke er mulig å sjøsette båten uten å få gjørme langt oppover kjølen.

Etter VM går turen videre til Miami for å seile årets første verdenscupregatta fra 22.-28.januar. Videre utover våren står regattaene i kø, og laget ser frem til en spennende sesong.   

Følg laget her

Laget består av Aleksander Wang-Hansen, Per Eugen Kristiansen og Marie Solberg, KNS.

I 2.4 meter klassen starter Bjørnar Erikstad, Tønsberg.