Mannskapet til "Reidun" venter på skipper Arne Christensen.
Hm....skal seilene opp eller ned, og hvilken vei skal spinakkeren settes?
Tordis Stangeland fra Stavanger Seilforening og Vidar Løining fra Subsea7 er klar til premieutdeling.
"Fønix" jibber under blå himmel og lune solstråler.
Hele mannskapet til Harald Geleiin på rekka før start, ikke for å få ri-trening, men for å få båten av en grunne (i hjemmehavn
Hvite seil i Våtgen.
Vårlig nyttårsregatta i Stavanger
Tett og nervøs stemning før start inne i Vågen.
Ketil Greve seiler alene og med spesiell seilføring. resultatet ble respektabelt.
Vårlig nyttårsregatta i Stavanger
Skippermøte før start på Sølyst.
Arrangørene orienterer seg før start.
Foto: Vigdis Sørensen.
En småbekymret konstanterer Arne Christensen at noen båter er på vei inn fjorden, mens han selv er på tur ut.
Vinner Graham Lord med mannskap.
Sommerlig stemning.
"Reidun" fosser frem.

Vårlig nyttårsregatta i Stavanger

For 16. gang ble Nyttårsregattaen arrangert i Stavanger. Denne gangen med 27 deltagende båter.

Publisert Sist oppdatert

ÅRETS FØRSTE: Stavanger sf samlet 27 båter til start. Alle foto: Arne Chrinstensen, skipper på "Reidun".

Arne Christensen har som seilende referent og fotograf sendt oss bilder og rapport fra helgens nyttårsregatta:

Stavanger Seilforening, i samarbeid med Subsea7 og andre trofaste samarbeidspartnere, sørget lørdag den 7.januar for at seilerne på sør-vestlandet, fikk trimmet både juleflesket, storseil og forskjellige forseil.

 

Starten går etter ”Gundermetoden”, og når man både vet hvordan vær/vind forandrer seg i løpet av en dag/timer i Stavanger, samtidig som båtene har LYS-tall fra 1.04 opp til 1.48, forstår man at arrangøren har en utfordring i å sette opp baner og startdifferanser!

 

Start/mål er helt inne i vågen av Stavanger havn. Det er et mylder av store og små båter som svirrer rundt hverandre. Lumske vindkast inne i Vågen, og utrente mannskap som leter etter sveiv, skjøter og varme klær, skaper nervøse rormenn og skjelvende kommentarer. At en rutegående hurtigbåt finner det nødvendig å presse seg gjennom startfeltet, gjør det hele ekstra spektakulært for de som står på kaikanten og ser på.

 

Banen var lagt utover Byfjorden, og bød på både kryss, slør og lens. Vindstyrken varierte også underveis, noe som totalt sett gjør at alle båtene får utnyttet sine styrker, men også brynet seg på sine svakheter.

Ideelt sett, skal alle båtene komme samtidig i mål, men så er det dette med LYS-tallet da? Hvem har egentlig rett målebrev? Han ”idioten” som kommer før en selv i mål, har i allefall et alt for lavt tall.....

 

Ut fra resultatlisten for årets regatta, kan en både lese at LYS-komiteen og regatta-arrangøren har gjort en god jobb. Blandt første del av lista, er det en god blanding av båttyper, og en veldig liten tidsdifferanse.

 

Årets vinner, ble Graham Lord i sin FARR 29 RF290 ”Boun Gusto”. Båten er forøvrig til salgs, men prisen steg betraktelig etter målgang..

Det var tett kamp mot nr 2 Vidar Løining i en Express, og nr 3 Knut Erling Årstad i en Farr 40.

 

Etter regattaen, er det tradisjonen tro, samling på De Røde Sjøhus, der det serveres deilig fiskesuppe, saftige kommentarer, gode råd og fine premier. Christen With, som er med, både som sponsor og ekspert-kommentator, uttalte at folket i Stavanger må være smågale som går i seilbåt på denne tiden av året!

Bemerkningen ble raskt kommentert fra vinnerbåten, om at ”dagens vær, er jo som en normal sommerdag på vestlandet, det vil si  fem  grader i luften, frisk bris fra nordvest, og en sjøtemperatur på syv grader.