Tredje strake for Telefonica

Spanske Telefonica tok sin tredje delseier på rad i Volvo Ocan Race da båten igår kveld gikk først i mål på den første delen av etappe to. Men det var ikke mye som skilte til båten bak.

Publisert Sist oppdatert

De fire første båtene er nå i mål i "trygg havn", trolig Maldivene, på vei fra Cape Town til Abu Dhabi. Etter at ledelsen hadde skiftet flere ganger var det spanske «Telefonica» med skipper Iker Martinez som trakk det lengste strået og som etter 15 døgns seiling gikk i mål med mindre enn to minutters forsprang på «Camper» og Chris Nicholson etter at de to 49er kjempene hadde matchseilt det siste stykket av seilasen. Så tett ble det på slutten, at de to ledende båtene hadde lagt inn protest på hverandre for en luffesituasjon rett før mål. Begge parter har siden trukket sine protester.

Tredje båt i mål ble «Puma», Ken Read, foran Franck Cammas i «Groupama» som hadde ledet seilasen inn i Doldrums, mens «Abu Dhabi» fremdeles har et sykke igjen å seile. «Team Telefonica» leder nå Volvo Ocean Race med 61 poeng fulgt av «Camper med Emirates Team New Zealand» på 54 poeng. «Groupama Sailing Team» ligger på 3. plass.

Også denne etappen ble dramatisk med havari for en av båtene, da «Sanya» med skipper Mike Sanderson og navigatør Aksel Magdahl måtte bryte løpet da de lå vel 200 nautiske mil foran konkurrentene etter et rigghavari som kunne ført til mastebrekk. Nå reddet mannskapet masten, men båten måtte søke havn på Madagascar der ny sideveis stående rigg skal monteres. «Sanya» må derved stå over hele etappe to, inshore seilasen i Abu Dhabi og den første delen av etappe tre.

Nå skal de fem gjenværende båtene skipes som dekkslast på et spesialskip til det er vel ett døgns seilas inn til Abu Dhabi der båten igjen settes på vannet til en kort sprintetappe.

Resultater sammenlagt Volvo Ocean Race

1            Team Telefónica    24    61

2            CAMPER with Emirates Team NZ    20    54

3            Groupama Sailing Team    12    36

4            PUMA Ocean Racing by BERG    16    25

5            Abu Dhabi Ocean Racing    8    17

6            Team Sanya    0    4