Stargutta avsluttet med stil

Med 2. plass i medaljefinalen viste Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen at de er med i toppen av Starklassen. Uten den omstridte DSQ ville det trolig ha blitt VM sølv på nordmennene.

Publisert Sist oppdatert

Det virker gjerne litt tåpelig etter en regatta å si at dersom vi ikke hadde blitt disket, så......, men i dette tilfellet er det klart at diskvalifiseringen de norske seilerne pådro seg i den fjerde seilasen trolig kostet sølvet, eller i hvert fall VM medalje for Melleby og Mørland Pedersen.

Våre seilere gjorde en klar feil i en styrbord/babord situasjon med en amerikansk seiler. Det ble berøring mellom båtene og Eivind og Petter tok umiddelbart en 720 vending. Det var ikke nok sa juryen som etter at de amerikanske seilerne hadde fått kompensasjon etter en mindre skade på båten, i tillegg disket nordmennene fra seilasen. Seilerne oppnådde å få en ny høring, men juryen ville ikke gå tilbake på sin tidligere avgjørelse, selv om den forulempede amerikaneren utrykkelig ikke ville legge inn protest mot nordmennene.

Nå oppnådde Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen en sterk 6 plass etter å ha avsluttet regattaen med 3, 4 og en dobbelt tellende 2. plass i medaljefinalen. Det viser at KNS-seilerne definitivt hører hjemme i toppen i den sterke Starklassen, og spesielt måten de avsluttet regattaen på, viser mental styrke de kanskje tidligere har manglet, og som nå kan komme godt med til OL der de nå allerede er kvalifisert.

Nå kommer selerne hjem til en vel fortjent julefering før de over nyttår setter kursen til Miami og nye seilaser. Båten de seilte i Perth skal transporteres til Europa der seilerne får båten først i mars/april. Deretter begynner oppkjøring mot OL med verdenscupregattaer i Palma, Hyeres, Medemblik, Weymouth og Kiel.

Vi gratulerer og gleder oss tll fortsettelsen.

Se resultatlisten her