Abu Dhabi og Sanya på plass i Cape Town

«Sanya» og «Abu Dhabi» ankom Cape Town som frakt fra Gibraltar og Lisboa. Nå blir det en kamp mot klokken for å bli seilklare på den drøye uken som gjenstår til in port seilasen.

Publisert Sist oppdatert

For Abu Dhabi laget er oppgaven åpenbart enklere. Der er det bare snakk om å få masten på plass, mens Team Sanya skal gjennom et båtbyggerprosess som normalt tar tre uker.

De seks båtbyggerne hos Salthouse Boatbuilders i New Zealand har måttet lage erstatningsseksjonen større enn hullet som skal tettes, inntil man har full oversikt over skadeomfanget. Nå kan man begynne jobben med å tilpasse seksjonen.

- Vi håper at vi i løpet av to eller tre dager vil ha delen på plass, og da trengs ytterligere fire dager for å i sikre skorgforsterkningene i tillegg. Da har vi en båt som er som ny, eller enda sterkere enn ny, sier skipper Mike Sanderson.

- Arbeidet vil pågå fra nå uten opphold og båten skal være på vannet 7. desember. Da vil man ha tilstrekkelig tid til å fintrimme båten til in port seilasen 10. desember, håper Sanderson som imidlertid erkjenner at det ikke er rom for uforutsatte forsinkelser.