Solo i mål.
Simen Løvgren og Rune Aasberg. 4 plass i klassisk regatta.

Endelig i mål

Med hver sin vikinghjelp på hodet steg Rune Aasberg og Simen Løvgren i land i Puerto Lemon etter et vel fullført Transat Jacques Vabre Race som første norske seilere i denne klassiske shorthandedseilasen.

Publisert Sist oppdatert

Nordmennene kjempet lenge for pallplassen, men måtte til slutt gi seg for Hannah Jenner og Jesse Naimark-Rowse.



Den nesten 5000 nm lange seilasen ble gjennomført på 23 døgn, 10 timer, 10 minutter og 24 sekunder. Det tilsvarerer en snittsfart på 8,41 knop i luftlinje fra Le Havre i Frankrike til Costa Rica. I utseilt distanse blir hastighetene høyere

Starten av racet

Rune: - Vi fikk det været vi hadde ventet. Det var veldig vanskelige forhold i halvannen uke, men vi alltid hatt full oppmerksomhet rettet mot båten slik at vi ikke skulle ødelegge noe.

Simen: - Vi bestemte oss for å gasse på i et tempo vi følte var riktig for oss, uten å bry oss om andre, men vi ble liggende litt og litt etter teten.

Avgjørelsen om å ta en nordlig rute Rune: - Da vi passerte nord for Azorene, lå vi hundre nm bak Phoenix Europ Express . Vi trodde at ville bli vanskelig om vi skulle følge i deres kjølvann, og ved å velge en mer nordlige ruten, gav det oss en sjanse til å komme tilbake i løpet.

Simen: - Vi gjorde dette også, fordi vi visste at båten vår fungerer godt i sterk vind. Men ja, det var virkelig tøft i de første dagene nord for Azorene.

Samarbeidet ombord

Rune: - Vi har kjent hverandre en stund, men har bare seilt sammen i kort tid. Men vårt samarbeid fungerte veldig bra.

Simen: - Samlet sett var det en fornøyelse å seile sammen med Rune.


Resultatet

Rune: - Vi håpet å klare en podium posisjon. Vi kjempet mot «40 grader», men Hannah er veldig erfaren. De ble for sterke for oss…