SOLO

Bare Solo er Solo

3 plassen glapp med minst mulig margin, skriver Rune og Simen på bloggen sin norchallenge.wordpress.com. Likevel er 4. plassen noe av det beste vi har opplevd fra norske seilere på lang tid.

Publisert Sist oppdatert

Rune Aasberg og Simen Løvgren har hadde igår kveld kl 21.32 kun 40 n mil igjen til mål på Transat Jacques Vabre og er etter alt å dømme nå i mål. Erkerival 40 DEGREES var da akkurat gått over mål. - Vi tok innpå dem med 20 n mil det siste døgnet, men det holdt akkurat ikke. Vi er likevel kjempefornøyde med 4. plass!

 

Topp konsentrasjon

- Vi har gitt gass hele tiden; vært 100% konsentrerte for oppgavene og hatt fokus på fart hele tiden. Vi har tatt noen sjanser og vært litt hardhente med SOLO  i enkelte sammenhenger, men ikke mer enn forsvarlig, skrover Simen og Rune på bloggen sin. - SOLO  har tålt alt og har ikke fått noe mén av dette, noe som viser bare hvilken kvalitet denne båten har. Den har både fart og styrke, noe vi har erfart at mange av de nyere Class40ene ikke har når en ser på frafallet fra regattaen.

 

4 plass intet nederlag

- Nå seiler vi i mål til en hederlig 4. plass i Transat Jacques Vabre’s 10. edition 2011. Vi er de første fra Norden som er med på denne type regatta og føler at vi har oppnådd våre drømmer og visjoner. Vi har parkert flere av de gode seilerne med fra flere hundre til tusen mil, og vi har kommet oss helskinnet gjennom denne enormt tøffe regattaen, som i år igjen har hatt et mannefall på grunnav de ekstreme påkjenningene dette er på utstyr og deltagere.

 

Følg med videre

- Vi har gjort hva vi har lovet denne gangen; vi har gitt gass! Og vi er ikke ferdig med dette, vi arbeider videre mot våre neste planer og visjoner som er Barcelona World Race med Open 60 i 2014, avslutter Rune Aasberg og Simen Løvgren.