Seillinje etableres i Vestby
Seillinje etableres i Vestby

Seillinje etableres i Vestby

Fra høsten 2012 etablerer Vestby videregående skole (VVGS) og Soon Seilforening (SSF) et samarbeid for å kunne levere et studiespesialiserende program (SSP) kombinert med en seillinje for utvalgte jolleklasser og storbåt.

Publisert Sist oppdatert

SEILLINJE: Både Laser (over)  og E-jolle står på programmet til den nye seillinjen i Vestby og Son. Arkivfotos: Seilas.

Storbåt - regattagruppen i klassen vil kunne tilbys egnet regattabåt i foreningens disposisjon. Jolle - regattagruppen i klassen vil basere seg på båttypene Laser(4,7, Radial og Standard), Europa eller 29`er, hvor sistnevnte er avhengig av et mannskap på to. Det vil kunne vurderes brettklasser (BIC, RS-X) avhengig av søkermassen ved hvert års skolestart.

Studiespesialiserende program

Studiespesialiserende program (SSP) er den raskeste veien til studiekompetanse. Linjen gir mulighet for fordypning innen alle realfag, samt et stort antall fag innen språk og samfunnsfag kombinert med dans og bredde idrett.

Vestby VGS har i mange år hatt erfaring med å tilpasse god utdanning med topp- idrettssatsing. Flere av Norges beste seilere har kunnet kombinere kvalitetsutdanning med sin idrettskarriere på grunn av tilpasning som skolen har gjort for hver enkelt utøver.

Opptak og søknad

Opptakskrav utover skolefaglige, grunnleggende kriterier vil være: Motivasjon og holdning for regattaseiling og seilsport, ønske om utvikling som seiler. For storbåt vil det kreves noe erfaring fra seilsport eller turseilaser i jolle eller storbåt. Jolleseilere bør satse i Norges Cup for den aktuelle entypeklasse. Alle søkere vil vurderes individuelt basert på søknad. Tilhørighet i Akershus Fylkeskommune ved søknadstidspunktet vil være utgangspunktet, men skolen vil være fleksibel med å finne løsninger for å kunne vurdere nærliggende søkere.

Les mer på hjemmesiden til Soon seilforening

Kontaktpersoner for prosjektet:

Rektor ved Vestby videregående skole, Per Hedum, telefon 905 37 896

Nestleder Soon Seilforening, Rune Elvrum, telefon 926 29 080