Treningsopphold i Perth ga godfølelse for Stargutta

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er hjemme på en snarvisitt for å lade batteriene før VM og OL kvalifisering i desember.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har hatt veldig gode to uker i Perth.  Bodde privat hos fantastiske Hilde og Bernt Eikemo, hvor det ikke skulle stå på servicen eller maten. Perfekt for alltid sultne starseilere. Forholdene derimot var ikke helt optimale, men det viktigste med denne turen var å ha gjort seg kjent med fasilitetene, baneområde og fått godfølelsen. Når vi kommer tilbake i desember vil ingenting være nytt og fremmed for oss, og vi vil føle oss mer hjemme. Det er viktig når vi skal prestere, var de første kommentarene til Petter Mørland Pedersen etter ankomst Oslo.

Ny båt

Laget var veldig spent på hvordan deres nye båt ville prestere. Det har vært mye frem og tilbake om de skulle sende ny eller gammel båt, men valget falt på ny, og Eivind og Petter er veldig glade for det nå.

– Vi har slitt med båtfart denne sesongen, og hadde store forventninger til ny båt, forteller Petter. Vi var ydmyke på at det ville ta litt tid før vi fikk opp dampen, men etter kun to dagers testing var vi helt på høyde med de to tyske lagene vi trente mot, bla annet Europamesterne fra 2010, og vi håper det er enda litt mer potensiale vi ikke har fått ut av skuta enda.

Sammen med servicemann Luka Strahovnik har laget nå gjort det de kan for at båten skal yte optimalt, samt gjort personlige optimaliseringer. – At båten er levert «race Ready» er ikke synonymt med «racing optimal», så det ble en del timer med mekk på oss alle, men nå er den god som gull!

Mye vind

Selv om «Fremantle Doctor» (sjøbrisen) ikke slo helt til de to første ukene i november, er det i følge historien veldig sikkert at det vil være mye vind under VM som for Starbåt går av stablen 11-17 desember.

– Det vil være varmere i lufta, og sjøbrisen vil trolig være en del sterkere, vi snakker 20-25 knop hver dag om de lokale hobbymeteorologene vi traff på brygga har rett, sier Eivind, vi er klare for alt. Han forteller også at de har et kort i ermet når Fremantle doctor virkelig setter inn

- Vi har en tendens til å seile grisefort på lens i over 20 knops vind. Om bord i den nye båten ble intet unntak, så det er vel bare å glede seg til desember måned med Star seiling i Australia.

VM og OL-kvalifisering

VM i Perth er for alle OL-klasser. Her blir 75% av nasjonsplassene delt ut. For Starklassen vil det si at 11 nasjoner er klare for OL den 17 desember. De siste 4 plassene blir delt ut i VM i Hyeres i mai 2012. Så om det bare er ulike nasjoner i teten vil en topp 11. plassering sikre Eivind og Petter den etterlengtede billetten.

– Vi sikter høyere enn topp 11, forteller Eivind. Testing av den nye båten har gitt oss en god følelse, og vi kan ikke vente på å sette i gang. Det er supertett blant de 15 beste, men får vi alt til å klaffe er medalje helt klart innen rekkevidde.

Team LodeStar setter kursen mot Perth og VM i slutten av november. Frem til det blir det, spissing av formen på gymmen og i toppetasjen.

Følg også Team LodeStar på Facebook

<http://www.facebook.com/pages/LodeStar/221902380578>

http://www.facebook.com/pages/LodeStar/221902380578 og

www.teamlodestar.com

Eivind Melleby i riapparat
Petter Mørland Pedersen løfter vekter
i løp opp Holmenkollbakken. Alle fotos Johan Wildhagen