Jollene utpå sjøen.
Trener Magnus Brun og Karoline.

Vellykket Trener 1-kurs i Haugesund

Haugesund seilforening hadde i helgen besøk av Magnus Brun, som er ansvarlig for Trener 1-kursene i Norges seilforbund. Ti deltakere fra Stord SF, Karmøy SF, Stavanger SF og Haugesund SF deltok på kurset.

Publisert Sist oppdatert

HELGEKURS: Trenere og seilere sammen på sjøen.

Trenerkurset var støttet av Norges seilforbund og hadde seks av deltakere. To var ungdommer mens fire var godt voksne.

 

Kurset var intensivt og startet med teori fredag ettermiddag. Lørdagen bød på et tett og intenst program med teori, gruppeoppgaver innendørs, samt oppgaver ute der noen av de voksne spilte rolle som seksåringer med diverse ulike behov for oppmerksomhet. Det siste var for å gi treneraspirantene utfordinger. Det ble aktivitetsøkter ute med mye gøy og solid fysisk trening. Enkelte kjente nok at formen ikke var den samme som for lenge siden... 

 

Søndagen var det planlegging av treningsøkter og mottak av nye seilere til optimistklassen og ungdommer til 2-Krona. I stabil sønnavind på 3-4 m/s fikk tre Optimister tett oppfølging på vannet fra treneraspiranter i følgebåt. De eldre undommene, som alle hadde noe seilerfaring, fikk med en treneraspirant i hver båt. Både småbarna i Optimist og ungdommene i 2-Krona var veldig godt fornøyd med praksisen til de nye treneraspirantene.

 

– Både de unge nye trenertalentene og vi voksne hadde stort utbytte av kurset. Det var mange nye poeng for begge gruppene deltakere, og vi ser jo at vi bør endre en del på treneropplegget vårt.  Spesielt ser vi at trenerne i større grad må frigjøres fra de 1000 øvrige oppgavene som skal gjøres i forkant av, og under, selve trenene. Definerte foreldrekontakter, etc er et must. Det er også flott at seilforeningene nå får med seg yngre krefter på trenersiden. Disse entusiastiske ungdommene vil kunne kommunisere med yngre seilere på en hel annen måte enn oss voksne, sier Anders Lysgaard, initiativtaker til Trener I-kurset i Haugesund SF.

 

Å kjøre Trener I-kurset over kun én helg er krevende for kursholderen, som står på hele tiden.

– Men, for oss litt vestenfor Sinsenkrysset var det helt suverent å bruke en langhelg. Vi anbefaler tilsvarende opplegg også for andre seilforeninger, sier kursdeltaker og jolleungdosmpappa Torgrim Log.