Knapp tid for Team Sanya

Sanya teamet ankommer med båten til Cape Town i slutten av måneden og får svært kort tid på seg til å reparere før neste start. Men de har tatt noen grep for å speed opp båtbyggingen.

Publisert Sist oppdatert

Sanya’s Volvo Open 70 forlot igår ettermiddag Algeciras ombord på et lasteskip fra Mærsk Lines og er nå ventet til Cape Town 28. november. Der venter to skift båtbyggere som skal sette pa plass delen som nå støpes hos et lokalt båtbyggeri. Formarbeidet er allerede igang og ved hjelp av det mest moderne freseverktøy for produksjon av former skal den nye delen være klar når båten kommer.

Normalt skal det ta ca 14 dager å få delen på plass etter å ha renskåret rundt skadene forårsaket av delamineringen. Så mye tid er ikke til rådighet og det blir derfor fløyet inn båtbyggere fra New Zealand som sammen med lokale folk skal arbeide i døgnkontinuerligs skift for å få båten ferdig i tide.

Allerede 10. desember går in port seiasen i Cape Town, og skipperen Mike Sanderson vil trolig måtte bruke denne som eneste tune up før den krevende 2. etappen.

Allerede på veien til Algeciras oppsto komplikasjoner for transporten av Sanya. Ifølge regelverket for veitransport i Spania var masten for lang tiil å kunne bli transportert over landeveien i helgen, og Kronprins Felipe måtte derfor personlig gripe inn for at lastebilen med skrog og mast skulle få dispensasjon for å frakte båten.  

Båtbygging er ikke Sanyateamet og Mike Sandersons eneste bekymring for tiden. Abu Dgabis mast som brakk etter bare få timers seiling var en ny og identisk mast til den som netopp ble levert til Team Sanya, bygget hos den spanske produsenten Fiture Fibres. Nå forskes det på spreng for å finne årsaken til Abu Dhabis mastehavari, og de utbedringer som eventuelt må gjøres ved denne masten, må også foretas på den kinesiske båten.

Team Saynas Aksel Magdahl kommer idag til Norge der han blir til i slutten av neste uke. I løpet av oppholdet i Norge vil han stille opp i nettmøte med Seilas lesere som vil kunne stille Aksel spørsmål direkte vedrørende Volvo Ocean Race.