Abu Dhabi klar med ny mast

Fire dager etter at masten brakk bare få timer etter starten på Volvo Ocean Race, er Team Abu Dhabi klar til å jakte etter konkurrentene med ny mast.

Publisert Sist oppdatert

Team Abu Dhabi kan gå med motor til posisjonen de hadde da masten brakk og vil deretter kjempe for å komme med i reacet på den første etappen til Cape Town der ledende «Telefonica› har 5734 nm igjen å seile.  Skipper Ian Walker er likevel betinget optmistisk ettersom den ledende kvartetten ennå har et stykke å seile før de kommer inn i passatvinden i Atlanerhavet og først skal gjennom stillebeltet før de kan regne med noenlunde stabile vindforhold.

Walker uttatle i Alicante idag: - Vi kommer ikke til å fighte for hver meter som vi ville ha gjort med de andre båtene nær oss, men på den annen side kan vi gi full gass hele tifden å legge en overordnet strategisk plan. Det kan gi oss den oppmuntring vi trenger.

Risky business

- Risky business, sier Aksel Magdahl om «Groupamas» kursvalg. Han mener det bunner i utrygghet på egen båtfart og taktisk kompetanse. Selv om kursvalget godt kan vise seg å være riktig, mener Aksel det er for risikabelt å ta et slikt valg så tidlig i seilasen. - Tapene kan bli store, selv om det også er mulig å tjene. Han selv ville neppe tatt en slik risk nå, men holdt seg i nærhetene av de andre og heller spilt på lokale fordeler. Taperen kan også være «Camper», av alle ansett som den farligste båten, fordi de faller mellom to stoler, og derfor taper i alle retninger.

- Men det er for tidlig å trekke noen konklusjon ennå, sier Aksel. - 60 nm er tross alt ikke så mye og så skiftende som vinden nå er kan det være lett å seile seg inn. Det store spørsmålet blir hvem som får tradevinden først.

Aksel Magdahl drar i dag til Portugal, men kommer hjem til Norge over helgen. Sanya skipes etter alt å dømme til Cape Town. Båtbyggeren i New Zealand har satt igang med å lage former, slik at delen skal være på plass når båten kommer. Å støpe den den mer enn seks meter lage skrogdelen sammen med resten av skroget er nokså kurant.

Rekkefølgen

TELEFONICA 5714 nm igjen å seile, 10.6 knop

PUMA + 4.70 nm, 9.7 knop

GROUPAMA + 15.20 nm, 13.3 knop

CAMPER + 62.60 nm, 11.4 knop