Nordmennene var stadig oppe ved premiebordet.
Arne Christensens "Team Gale".
"Hurtigruta" med Anne Maanum i spissen.
Premiebordet klart til innhugg.
"Hurtigruta" var på plass i Hellas også i år.
"Fancy dress"-festens selvutnevnte moralske voktere som passet på at ingen forsynte seg for grådig av premiebord og andre bord...
Noen så ut som de hadde vært ute og seilt de siste 40 årene..
..kan ikke si det samme om antrekket til denne karen...
Georg Jårvik og co kompisene var blant kveldens mest glitrende!
De havnet langt bak under seilingen. Men førsteplassen i kostymekonkurransen kunne ingen ta fra østerrikerne.
Bjørn Thorsens lag tar imot 1.plassen.
Øystein Svendsen ble beste norske med 3.plass i klasse C.
Mange nordmenn på pallen i Hellas

Mange nordmenn på pallen i Hellas

Nesten halvparten av de over 40 deltakerbåtene i årets Blue Cup hadde nordmenn om bord. De norske fargene var også godt synlig på resultatlisten etter fire seilaser.

Publisert Sist oppdatert

SEIER: Nils Bøe og skipper Bjørm Thorsn (bak) med førsteplassen i klasse B.

Norske seilere var representert blant de tre beste i samtlige tre klasse;, med to førsteplasser og én tredjeplass under den greske seilcharteruken Beneteau Blue Cup i forrige uke.

Harald Gellein vant den minste klassen, for båter mindre enn 40 fot. Her fulgte to andre "norske" båter på andre og tredjeplass, nemlig Jean P. Quignard og Bjørn Erik Andersen. Gelleins Oceanis 37 var en av seks norskbemannede båter av denne modellen.

Også den mellomste klassen (B)  for båter fra 40-45 fot, ble vunnet av en nordmann. Her var det Bjørn Thorsen som tok sammenlagtseieren i sin leide Oceanis 43 "Seven Seas".

Klasse C, som var klassen for de største båtene fra 46-54 fot, ble vunnet av to russisksbemannede båter. Men også her var det nordmenn på pallen, med Øystein Svendsen i sin OC 50 på tredjeplass.

Internasjonalt

Foruten den store deltakelsen fra Norge stilte mannskap fra blant annet Storbritannia, Østerrike, Sveits, Canada, USA, Albania, Russland i årets Blue Cup, som ble arrangert for 21. gang.

Ingen regattabåt

Mange av de norske deltakerne seiler aktivt regatta hjemme, noe som sørger for at konkurranseinstinktet er på plass hos de fleste, uavhengig av båtens standard og utstyr.

Samtlige av båtene som seiles i Blue Cup er imidlertid Beneteau utleie/charterbåter i størrelsen 37- 54 fot. Båtene er utstyrt kun for turseiling, ettersom det er dette de brukes til resten av sesongen.

Standard storseil med lazyjack og turgenua setter dermed begrensinger for trimmulighetene.

– Det hender jo man blir litt frustert, men det er uansett likt for alle, understreker samtlige av de norske seilerne Seilas var om bord hos under cup-en.

Se flere bilder fra premieutdelingen og den avsluttende "Fancy dress"-festen i Port Heli ved å klikke på linken under.