Uheldig vindretning for «Solo» som nå seiler sydøstover.
Fanget i en stormvind

Fanget i en stormvind

En veldig god nyhet, og en litt mindre god fra «Solo» ute i Atlanterhavet.

Publisert Sist oppdatert

Den gode nyheten er at gutta har fått orden på elektronikken i den 40-fots regattabåten. Propblemer med autopiloten gjord at Rune Aasberg måtte bryte solo-regattaen over Atlanterhavet i fjor.

Lurt av været

Det er kompliserte værsystemet i Atlanterhavet, og Simen Løvgren og Rune Aasberg innser at de har valgt feil strategi. – Fanget i en stormvind kunne vært en tittel for oss i NOR Challenge nå! Vi har opplevd vårt livs mareritt. Som en forklaring til hvorfor vi har satt kursen til Kanariøyene og ikke Costa Rica, skriver gutta i sin daglige oppdatering fra båten.

Vi seilte for å komme oss på topp av feltet rett på rhumbline. Midt i denne veien for oss møtte vi veggen, bokstavelig talt. Den forsterket seg når vi begynte å komme mer vest over. Som beskrevet i forrige mail stod vi ved et veivalg: pest eller kollera! Syd eller nord. Vi valgt syd. På vår vei dit forsterket et nytt lavtrykk seg syd av oss som setter oss østover i full fart. Istedenfor vestover, eller sydvest, som var forrige mulighet. Dette medfører til at vi nå havner bak! alle våre konkurrenter som valgte å seile mer sydvest enn vår mer vestlige rhumbline linje. Mulig det var noe vi skulle sett her, men i vårt materiale var det ikke slike indikasjoner på den tid.

Veldig synd, for fra å være på en 5. plass er vi vel nå helt sist regner vi med, og vi snakker sikkert mange mange mil bak! Heldigvis er det forsatt noen mil igjen av vår TJV, men da skal vi ikke bare være gode, men sikkert ha kontakter med andre dimensjoner for å kunne hente opp dette. Huff, veldig leit! Som en ser av bildet så har vi fortsatt 20 nm til vi krysser tracket til Phoenix, som er helt tilbake til kl 1900 i går kveld. Nå er kl. 0400 dagen etter. Nå vet vi ikke hvordan det har gått med de i denne vinden men regner med at de har fortsatt å seile sydvest i tillegg. De er beregnet til å ha seilt ca 70 nm siden siste rapport så da er vi ca 90 nm bak. Som en liten Skagen tur! Fort gjort her ute i Atlanteren med alle disse lavtrykkene som kommer pesende etter hverandre.

«Solo» ligger for øyeblikket på en 9. plass.