Gruopama har tatt ledelsen
«Abu Dhabi» har brukket masten

«Abu Dhabi» har brukket masten

Båten som vant første havneregatta har fått en uheldig start i de tøffe forholdene.

Publisert Sist oppdatert

Alt star bra til md mannskapet på Volvo Ocean Race båten som mistet masten under toffee forhold 30 nm syd for Cartagena. Det blåste 15 m/s og bølgehøyden var på 3,5 meter da det skjedde star det på arrangørens nettside.

Berget seilene

– Vi har kuttet riggen, og alt er OK om bord. Vi holdet på med å kutte vekk siste bitene for øyeblikket. Mannskapet tror de har klart å berge storseilet og J4 fokka slik at seilene kan brukes videre, forteller mediamannen på Abu Dhabi, Nick Dana.

Tøff job

For å få løs storseilet i mastetoppen matte Wade Morgan hoppe i vannet. Arbeidet var farlig under de toffee forholdene, men han klarte å få løs seilet og mannskapet fikk ham om bord igjen.

Legger planer

Laget legger nå en plan om hvordan de fortest mulig kan fortsette regattaen. «Abu Dhabi» ledet Volvo Ocean Race alt før start av første etappe. Båten vant havneregattaen for en uke siden suverent.

Fransk på topp

Lørdag kveld er det «Groupama» som leder. Den franske båten hadde den dårligste starten, men seilet forbi «Sanya» da de ikke fikk ned spinnakeren. «Sanya» med Aksel Magdahl som navigatør ligger sist,

1, Groupmama

2. Telefonica +0,8 nm

3 Camoer +1,2 nm

4 Puma +1,6 nm

5 Abu Dhabi + 2,0 nm

6. Sanya +4,9 nm