Søk i arkivet

Aksel Magdahl er eneste nordmann på startstreken
Aksel Magdahl er eneste nordmann på startstreken
Training with Groupama Sailing Team in Alicante, prior to the start of the Volvo Ocean Race 2011-12. (Photo Credit Must Read: PAUL TODD/Volvo Ocean Race)
Training with Groupama Sailing Team in Alicante, prior to the start of the Volvo Ocean Race 2011-12. (Photo Credit Must Read: PAUL TODD/Volvo Ocean Race) Foto:

Tøff start for Volvo-seilerne

Første døgnet blir kritisk for de seks båtene som i dag starter i Volvo Ocean Race.

Alicante, Spania

Frisk vind feier over havnen i Alicante, der deltagerne i årets Volvo Ocean Race gjør seg klare til start.

Når startskuddet går klokken 14 i dag legger de seks deltagerbåtene ut på en 6500 nautisk mil lang etappe til Cape Town i Sør-Afrika. Starten blir en ildåp med vind opptil 25 knop og krappe bølger.

–    I starten blir det gode forhold, men så øker vinden utover kvelden. Vinden øker til 25 knop og opprørt sjø vil gjøre det svært vått om bord på båtene, sier meteorolog Gonzales Infante.

Skipper Ken Read på «Puma» sier det slik: – Det ser ut til at vi skal få banket skitten ut av oss allerede første døgnet.

For «Puma», «Sanya», «Camper», «Abu Dhabi», «Telfonica» og «Groupama» blir det hard kamp om å komme først ut gjennom Gibraltar-stredet. Derfra bærer det vestover mot kysten av Brasil, før kursen settes mot Sør-Afrika.

I motvindt og strømsjø blir Gibraltar et nåløye. Det gjelder å komme seg raskest ut i passatvinder, og deretter fortest mulig gjennom stillebeltene ved ekvator (doldrums).

Da vi snakket med Aksel Magdahl et par dager før start var han usikker på om de ville gå sør for Kanariøyene eller ikke. Mørke skyer trekker innover Alicante i det deltagerbåtene nå gjør seg klare til å kaste loss.

Det er 11 mann på hver båt, i alt 66 seilere, som gjør seg klare til å legge ut på første etappe i det som ofte omtales som verdens tøffeste regatta. De kan regne med 21 døgn med kappseiling til Cape Town i Sør-Afrika.

– Vi får en pangstart. Det er ingenting som starter så brått som et Volvo Ocean Race, og det ser ut til å ganske humpete fra start, sier skipper Mike Sanderson på «Sanya».

Du kan følge starten live her.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen