Norgesvenn i tet
Norgesvenn i tet

Norgesvenn i tet

«Macif» leder nå Jaques Vabre i IMOCA-klassen. Skipperen kan være en nøkkel inn i det proffe miljøet for nordmenn.

Publisert Sist oppdatert

«Macif» er den nyeste IMOCA-båten og kom på vannet i våres. Skipper er unge Francois Gabart. Han har et sterkt bånd til Norge. Han bor sammen med Henriette Gill fra Stavanger som selv er seiler og journalist. Gill har skrevet saker også for Seilas. IMOCA-båtene har blitt svært dyre, og det er få som klarer å presse foten innenfo miljøet. Francois Gabart er i toppen av Figaro miljøet, og var med Michel Desjoyeaux på Barcelona World Race der de matte bryte. «Macif» er sværtr lik Michel Desjoyeauxs båt, tegnet av VPLP – Verdier.

Opprettet kontakt

I vinter ble Francois Gabart og Henriette Gill svært overrasket da de oppdaget en lyshåret jente på kaia som hadde kjøpt seg Figaro. Enda mer overrasket ble de da de oppdaget at hun var norsk. Det var Kristin Songe-Møller som kjøpte seg Figaro. Kristin har flyttet ned til Frankrike i vinter for å komme inn i miljøet, og da vil Gill og Gabart være gode rådgivere. Rune og Simen fikk også en grundig omvisning om bord i «Macif» før starten av Transat Jaques Vabre.

Falt i løpet av natten

Simen og Rune har falt ned på 9. Plass. Tapet fikk de da vinden fra vest kom. De tok en omvei nordover før de slo over på styrbord med riktig kurs. Det har ført dem lengre vest som har kostet. Tiden vil vise om det var smart.