Søk i arkivet

Simen og Rune rett før start
Simen og Rune rett før start
Holmsbu 2009
Holmsbu 2009 Foto:

Rune og Simen klatrer

«Solo» ligger nå som nummer 7, og to båter i klassen har gitt seg. Her er rapport fra båten.

«Comiris» har måtte bryte på grunn av strukturelle skader på båten. Båten har snudd og seiler mot Frankrike. »Lecoq Cuisine» har også snudd. Skipperen Eric Lecoq har skadet ryggen og ligger need under dekk og knasker smertestillende tabletter. Trimaranene i front har seilt seg inn i vestavind, og legger kursen sydover. «Solo» ligger nå 40 nm bak lederbåten i klassen. Farten i feltet ligger på rundt 10 knop.

Rune og Simen sendte tidligere i dag denne rapporten.
– Vi startet i går utenfor Le havre kl. 15:00 Det blåste 20-25 kn fra SØ. Frisk spinnakerstart for alle. Vi kom avgårde veldig bra, men pga vindkantring var vi nødt til å ta to jibber før merket vi skulle ha babord før kanalen neste. Jibbene gikk greit men tapte litt tid på det. Vi valgte å starte med en mindre og kraftig gennaker og ett rev da vi var litt usikre på utviklingen. Dette viste seg etter en tid at var for lite så vi byttet til den største gennakeren. Da lå vi og logget jevnt 15-18 kn, men fortsatt bare skled de fremste båtene fra oss.

Særlig de nyere båtene viser seg å ha en formidabel stabilitet,som gjør at de kan jevnt over kjøre mer seikl og mindre krengning. Det ser vi av resultatene i dag hvor første båt er 40 nm før oss! Og vi har, kan vi love, gitt full gass hele tiden. Utover natta tiltok vinden og vi skulle legge opp kursen 20 grader så vi byttet fra stor gennaker til Code0 ved Barfleur. Utover kanalen har det vært endringer i vinden så vi har hatt flere seilskift. Heldigvis er vi godt utstyrt med Silva hodelykter, så dette er som å jobbe på dagen.

Det er veldig humpete og vått. Sjøene kommer fra to kanter så de treffer oss jevnlig og sender en kald dusj over hele båten. Heldigvis er det ikke så kaldt og vi er så heldig å ha helt nytt Zhik seiltøy så vi er så og si helt tørre, bortsett fra på bena. Og med Brynje undertøy holder vi varmen godt. Vi er så vidt kommet inn i rutinene om bord og kjører kontinuerlig vaktskift, litt hyppige nå i starten. Kun ved seilskift o.l. arbeider vi sammen.

Siste posisjonsrapport viser at vi har seilt oss opp til en 9. plass. Fortsatt er det mange tusen mil igjen Vi venter litt med bilder herfra, men kort bildebeskrivelse: Vått, rått og gøy!


«Solo» til venstre rett etter start, foran «Hugo Boss»
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen