Simen Løvgren har vært en av norges beste shorthandseilere.
Rune Åsberg startet på soloseilas over Atlanterhavet i fjor, men måtte bryte på grunn av problemer med elektronikken.
Solo under trening i Påsken.

Tøft vær venter Simen og Rune

For første gang stiller et norsk lag i Transat Jacques Vabre. Et kraftig lavtrykk er på vei.

Publisert Sist oppdatert

Starten på Atlanterhavsseilasen går 30. oktober fra Le Havre til Costa Rica i Karibia, en distanse på 4730 nm. Det er mye vær i vente for starten av TJV.

– Det kommer et lavtrykk som fyller hele Atlanteren, som er en rest etter en kraftig storm i USA og som har jevn retning ØNØ og feier inn over banen på mandag 31. oktober. Om en skal slippe unna det meste må vi seile med en kurs av 290 for å komme med denne for så å seile inn i senteret og bli med rundt for så å seile med mer riktig kurs i fht rumbline. Bølgemeldinger syd av lavtrykket er på inntil 14 meter! men der skal IKKE vi være. Vi får håpe dette moderer seg noe, Skriver Rune Åsberg og Simen Løvgren på «Solo»s blogg. De stiller i Class40 klassen hvor det starter 16 båter.

Du finner lagets blogg her.

Fokus på sikkerhet

Det er en tøff tid å seil over Atlanterhavet på, og det er ikke uvanlig at seilere har måtte bli reddet etter at deres båter har blitt slitt i filler i dårlig vær.

–Igjen opplever vi at tiden bare flyr av gårde. Vi begynner jobbingen med sakene om bord om morgenen og plutselig er det kveld. Men i dag, i tillegg til å ha fått overhalt 3 av 6 vinsjer helt ned til bosset, har vi fått løst en del mindre saker og testet ut en rekke saker. Men mye av dagen gikk til sikkerhetsbreafing, som var veldig bra. Her ble alt rundt sikkerhet gjennomgått grundig, halt fra hvordan vi kommer i kontakt med hvilket hjelpeapparat i hvilket land underveis, hvordan bli plukket opp av fartøy, helikopter eller fly dersom uhellet skulle være ute og mange andre viktige saker som en må kunne det meste om. Tilstede var det representanter fra flyvåpen, marine og andre hjelpeorganisasjoner. Veldig nyttig og instruktivt. Vi føler at sikkerheten rundt en slik regatta er veldig godt i varetatt og gjennomtenkt. Når en vet at denne regattaen i seg selv arrangeres for 10. gang og at Pen Duick, arrangøren arrangerer mange andre havregattaer, så vet vi at dette er så profesjonelt som det kan være. Vi føler oss veldig trygge og det er svært viktig i en slik sammenheng.

På lokal TV

Simen og Rune ble intervjuet på Dronningen før avreise til Frankrike. TV8 er tv- stasjonen for Oslo og Akershus. Saken ble vist onsdag kveld og torsdag formiddag til seere i stor Oslo. Du kan se innslaget på nettsidene til TV-8.no. I innslaget kan du også se levende bilder fra Fastnet race.

Du finner innslaget her.