Blindtarmoperasjon setter Sandersom midlertidig ut av spill

Volvo Ocean Race skipper Mike Sanderson ble kjørt til sukehus i hui og hast igår kveld for en blindtarmoperasjon og ser nå ut til å måtte stå over kvalifiseringsseilasen om en drøy uke.

Publisert Sist oppdatert

Team Sanyas skipper sa fra sykehuset idag at mulighetene for å delta i kvaliken  som starter fredag 7. oktober er minimale, men at deltakelsen i selve regattaen ikke på noen måte er truet.

Hendelsen må utvilsomt vekke vonde minner hos mannskapet Andy Meiklejohn som ifjor mistet co-skipperen i Barcelona World Race, Alex Thomson som etter en bllndtarmetennelse rett før sarten senere måtte gi opp hele regattaen på grunn av sykdom i familien.

Normalt vil en pasient etter denne type operasjon trenge ca to uker på å komme seg fullstendig, og han skulle derfor være i god form til starten av Volvo Ocean Race.

- Jeg har et bra team i ryggen og er derfor trygg på at alt går fremover som planlagt, selv uten meg, slik at når jeg er tilbake på plass er alt 100 prosent, siér mannen som vant Volvo Ocean Race i 2005-06, men som denne gangen spiller rollen som underdog i en tre år gammel båt. Nordmannen Aksel Magdahl er navigatør og Sandersons nestkommanderende ombord.

Den 40 år gamle New Zealenderen fikk store magesmerter på en flytur til Alicante etter at han hadde kjent magesmertene allerede under et opphold i Frankrike der han seilte på en annen båt. Kort tid etter landing i Alicante lå han på operasjonsbordet.

Volvo Ocean Race sjefen Knut Frostad uttalte: - Dette er det verste som kan skje når man befinner seg langt til havs, så det var godt at smertene kom nå og ikke om seks-syv uker.

Den 600 nm lange kvalifiseringsseilasen starter 7. oktober og er ventet avsluttet tre dager senere. 

Den første In-Port regattaen for  Volvo Ocean Race går i Alicante 29. oktober, før båtene setter kursen for Cape Town, lørdag 5. november. - Det er overhodet ingen mulighet for at han skal gå glipp av seilasene mot slutten av måneden, sier

en talsmann for Team Sanya, den første kinesiske båten i Volvo Ocean Race.