79 minier på vei

I går gikk starten på Transat 6,50. 22-fots båter med mye duk.

Publisert Sist oppdatert

Transat 6,50, eller MiniTransat som det het tidligere er springbrettet inn i profesjonelle shorthand-seiling. I går startet 79-båter i 6 knops vind fra vest. Det er to klasser i racet, protoer, avanserte båter i karbon, og seriebygde båter. Det er klassen med seriebygde båter som er størst. Her stiller det 46 båter. Regattaen har to etapper. Første er på 1100 nautiske mil til Madeira. Andre går fra Madeira til Salvador de Bahia i Brasil, en etappe på 3100 nm.

Svenske med

Sist gang regattaen ble arrangert, for to år siden deltok en normann, Ståle Jordan, i år er det en svenske med. Ulf Bränström seiler en serie-båt, en Nacira 6,50 bygget i 2009. Les Ståle Jordan i mål

Trygge båter

Selv om Transat 6,50 båtene er lett og spinkelt bygget, og har mye seil, klarer de seg svært godt på havet. Det er 18-gang båtene sendes over Atlanteren, og de har blitt stadig mer ekstreme, uten at det har gjort dem farligere. Tidligere Transat-seiler Andraz Mihelin mener at klassen viser at lette og brede båter er tryggest på havet. Les Lette og brede seilbåter tryggest.

Dessverre var det en seiler som aldri fikk startet. Jean-Marc Allaire falt over bord fra sin Pogo 2. Båten ble funnet uten mannskap, og skipperen ble senere funnet død skyldt opp på en strand.

Du finner mer info om regattaen her.