Søk i arkivet

Jolleseilerne er representert med fire gode 29er seilere
Jolleseilerne er representert med fire gode 29er seilere

Klart for Mesternes Mesterskap

For tredje året arrangerer nå KNS i samarbeide med Norges Seilforebund regattaen over alle regattaer, der årets Norgesmestere fra ulike klassen får måle seg mot hverandre. Regattaen kan følges fra Aker Brygge lørdag.

Første seilas starter kl 11 med utslagsseilaser frem til en endelig finale mellom tre lag. Det er spådd knallvær og 3-4 m/s så her er det bare å møte opp og heie (eller bare nyte solen og en is..)

I alt 17 lag med fjorårsvinneren Terje Wang i spissen stiller til start i lørdagens regatta. Som en kuriositet kunne Wang vært kvalifisert også sammen med Vidar Hansson og Svein Sørensen som beste norske lag i Drake NM, men laget ble strøket av resultatlisten, ifølge KNS´ Per Bøymo som et resultat av at Vidar Hansson etter seilasene ble diskvaliifisert for brudd på  regel 69, for å ha bragt seilsporten i vanry. Han får derfor heller ikke delta i mesternes mesterskap til tross for at han var med på vinnerlaget ifjor.

En annen kuriositet er at ORC klassen stiller med to lag, den offisielle vinneren Thomas Nilsson og hans lag, samt John Hatch og hans lag som først ble utropt til vinnere. Også 11 meter klassen stiller med to lag, verdensmester Finn Eriksen og norgesmester Marius Løken.

NM vinneren i 2.4 meter Bjørnar Erikstad deltar også i mesterskapet, selv om hans hadicap gjør det vanskelig for ham å ta roret i en 11 meter. - Utfordringer er til for å løses, sier Bjørnar og forteller at han vi ha en tilpasset rorkultforlenger i regattaen.

Jolleseilerne er representert ved 29er seilerne Anders Klippenberg, Emil Mellbye, Ane Gundersen og Tobias Tjøm, mens NORsteam laget også blant annet består av de tidligere jolleseilere Monica Rodahl og Erik Snerlebakken.

Tidligere vinner Kristian Nergaard må denne gangen konkurrere med mannskapet fra 2009, Christen Horn Johannessen. og Kristoffer Spone. Sistnevnte seiler isteden for årets mester i Melges 24, Christoffer Sundby, mens Nergaard stepper inn for broren Peder som er regjerende mester i den nye kultklassen Killing, som ble tegnet av Sigurd Herbern som en trygg juniorbåt tidlig på femtitallet.

I et notat fra snipeseileren Øystein Grødum heter det:
- Vi må dessverre velge bort Mesternes Mester i år. Grunnen er at det blir vanskelig å få på plass et optimalt team til 11 meter når  vi ikke vet om vi får være med før dagen før. Blir da håpløst å få med seg seilere fra f.eks Vestlandet. Når det i tillegg er lagt til samme helg som Vikingsnipen, høstens største Snipe-regatta og EM-kvalik, velger vi heller å seile den.
 
Vi håper dere kan gjøre noen endringer til neste år, for vi syntes det er et spennende og artig konsept og skulle gjerne vært med. Vi syntes absolutt at Snipe burde være direkte kvalifisert på lik linje med kjølbåtene. Selv om vi i år hadde en nedtur i antall deltagere i NM, så har vi normalt sett ett av de største NM-feltene. De fleste er også voksne seilere som har kjølbåterfaring. Vi liker også å tro at nivået på de beste snipeseilerne er såpass høyt at vi med bra sammensatt mannskap kunne hevdet oss godt i Mesternes Mester. Men, hvis vi fortsatt må kvalifisere oss så bør det gjøres tidligere slik at det er mulig å få med seg mannskaper fra andre steder enn Oslo-området. Vanskelig å ha folk på stand-by når kvalifiseringen er dagen før finalene, avslutter Grødem
 
 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen