Intercity Cup med Marström 32?

Representanter for Kieler Woche var nylig i Oslo for å utvikle samarbeidsprosjekter mellom de to byene. Ett av den er en nordeuropeisk serie for flerskrogsbåter.

Publisert Sist oppdatert

Kiel Marketing som tidligere har finansiert regatta for Extreme 40 i hjembyen, sier dette blir for dyrt og at de nå ønsker å lage et opplegg i egen regi, men gjerne sammen med andre byer i nord Europa slik at man kan lage en serie. Tyskerne ønsker særlig å se nordover, til København, Gøteborg, Stockholm, Oslo og Helsinki.

Man ønsker derfor å tilrettelegge for en Intercity Cup med i første omgang en eller to båter fra hver by. Det er aktuelt å starte serien i Kiel i forbindelse med Kieler Woche, og deretter forflytte seg til Oslo Water Games rundt St. Hans og til Stockholm i forbindelse med Gotland Rundt.

Tyskerne ønsker å se publikumsvennlig seiling inne i byene og har foreløpig sett på den nye Marstom 32 som de mener er velegnet. Båten representerer mye av samme teknologi som man idag finner i AC45 båtene, der er ekstremt hurtige og kan seiles av to personer med en sponsor eller en kamaramann som tredje person i besetningen.

Marstrom 32 vil koste ca 150.000 Euro plus MVA, men inklusive seil.