Ny båt for Stargutta

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen har i lengre tid siklet på ny båt, og nå er den endelig på plass.

Publisert Sist oppdatert

I går ble den rullet ut fra fabrikken i Michigan, USA.  Det er denne som skal skaffe OL-billetten under VM i Perth i desember, og hvem vet, kanskje den seiler inn til OL medalje om et snaut år. "Den ser bra ut, men det er hvordan den oppfører seg på sjøen som blir viktig. Jeg har store forhåpninger", forteller Mørland Pedersen. Båten har byggenummer 8459, og er per dags dato verdens nyeste Starbåt.

 

Nytt design

Det siste året har en ny produsent kommet på banen, P-Star som er utviklet i samarbeid med Mark Pickle, tidligere en av verdens beste starbåtseilere og båtdesignere. Erfaringer gjennom året tyder på at denne er noe raskere i medium til mye vind, hvilket det er forventet i VM i Perth samt i Weymouth under OL. Team LodeStar, som alltid har vært en av de raskeste båtene, har det siste året slitt noe med farten, og mye tyder på at grunnen er at de fleste konkurrentene nå seiler P-Star. - Vi har seilt P-star noen ganger på trening. Det er en helt annen balanse i den båten, enn i vår Lillia. Det føles bra, spesielt på kryss. På lens er den nok noe mer vrien, men er det noen som kan mestre det, er det oss, sier Eivind med et lurt smil. - Alt handler om å gjøre kompromisser, kan ikke få i både pose og sekk. Nettopp det lille fartsunderskuddet har gjort at Eivind og Petter har hatt det tøft i konkurranse med de aller beste. - Ut fra start har vi til tider slitt med å vinne dueller, og til tider har vi vært litt ping pong ball i midten. Vi har ingen fasit, men tror og håper dette kan gjøre det litt lettere for oss selv.

 

Mye tid i tenkeboksen

Det store spørsmålet var om Team LodeStar skulle sende sin gamle båt, som de tross alt har gode resultater i, eller satse på denne nye båten de kun får tre ukers trening i før VM. Lenge var planen å sende begge, men i ettertid så vi at det er bedre å ta valget her hjemme, enn å stå i Perth dagen før VM og gruble på hvilken båt vi skulle bruke. Valget falt på å sende 8459 etter nøye overveiing. - Gutta har hatt mange tekniske problemer med deres gamle båt denne sesongen. Den begynner å bli gammel, og ting ryker. Vi mener derfor det er større risiko for at noe ryker på den gamle, enn at vi ikke får 8459 til å gå, etter tre ukers trening. Andre konkurrenter har denne sesongen stilt med splitter nye P-starer og seilt enda fortere enn før, sier trener Thomas Guttormsen. - Dette valget er noe både Olympiatopp og NSF står bak, og vi er veldig komfortable med dette.

 

Plan fremover

Team LodeStar har akkurat kommet hjem fra en 5. plass i EM, og har nå noe tid hjemme, mens båt blir sendt til Perth. Det har vært en travel sommer, og gutta ser frem til en litt roligere periode nå før VM. "Det er viktig å lade batteriene innimellom. Akkurat nå er jeg litt mettet, etter seks regattaer og treningsopphold siden juni, men når vi setter oss i ny båt i Perth senere i høst, kan jeg garantere jeg er sulten som aldri før", forteller Petter. Tiden hjemme går med til etterarbeide av sesongen så langt, mentale forberedelser til VM samt knallhardt opplegg på den fysiske biten. Det er forventet mye vind i Perth, og Team LodeStar lover det ikke skal skorte på den fysiske formen under VM.

 

 

Navn

Den har enda ikke fått noe navn, men i og med at dette forhåpentligvis er OL-båten, er det viktig å gi den et kult navn! Så hvis noen der ute har noen forslag, post det på wallen til "Lodestar" sin facebookside! Benytt sjansen til å navngi en OL-båt!

 

 

 

Følg Team LodeStar på www.teamlodestar.com eller på facebook http://www.facebook.com/pages/LodeStar/221902380578