Loick Peyron mestret forholdene. Han regner med de nye AC72 vil tåle enda litt mer - men ingen vet.
Magnus er tekniker på Team Korea, og har hovedansvar for seil.

AC45-seiling i stiv kuling

Seilas er i Plymouth for å snakke med Magnus Mørk som jobber for Americas Cup Race Management, og for å lodde stemning i forkant av andre runde i AC world Series. Her gjør teamene seg klare til en hardværsregatta som starter på lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Magnus jobber i Americas Cup Rase Management, og er leid ut til Team Korea som shore crew. Undertegnede skulle vært ute igår og kjent litt på følelsen ombord i disse ekstreme båtene. Som man ser av på videoen nedenfor av Spanske Green Comm, blåste det i meste laget. Team Korea velgte å bli på land. Seilerene jeg snakket med var ganske sikre på at de ville mestre vind opp til 35 knop, men ingen vet helt. Americas Cup World Series er ganske ny. De fleste av teamene har ikke mer enn 20 dager på vannet.

Hvor nær er Energy Team en "Nose-dive" her?

Jeg fikk en tur utpå for å se på det franske Energy Team. Vi var oppe i over 30 knop med Rib'en uten å ta nevneverdig innpå seilerene på sløren.

– Vi har aldri seilt denne båten før i slike forhold forteller skipper Loick Peyron til seilas. – Båten har mye volum i baugen sammenlignet med extreme 40, som er beryktet for «nose-diving».

– Hvor langt unna kullseiling var dere idag?

– «I don't Know, I'm supposed to be an expert in not capsizing».

Imorgen er det meldt litt mindre vind, og undertegnede pakker kameraet i undervannshus, henter frem tørrdrakten, og stiller på brygga med håp om å bli med.

Resten av historien kan du lese i neste utgave av Seilas