Norges Cup i Bundefjorden

Seilforeningen måtte opp med kreative løsninger for å kunne gjennomføre et arrangement med Optimister og Zoom8.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke mange år siden det var helt utenkelig at Bundefjorden Seilforening skulle ha arrangert en NC for Optimist og Zoom8. Med de siste års vekst i alle ledd var det på sin plass at også Bundefjorden skulle kunne ta på seg ett slikt mesterskap.

Det er mange utfordringer som skulle løses. Det er ikke de beste kjøreforhold til vårt klubbhus og Myren som ligger ytterst på Malmøya i Oslo. Vi løste de trafikale utfordringer med parkering på egnet p-plass ved Mosseveien og kjørte shutle båter til/fra Myren.

Dette fungerte meget bra og alle seilere og foreldre tok dette sporty selv i regnværet som var tydelig tilstede under hele helgen, skriver Erik Kristiansen til Seilas.

Bra lørdag

Lørdag startet bra med grått vær men brukbart med vind. På Zoom banen fikk man avviklet 4 regattaer mens på optimist banen, som skulle ha av gårde både A og B klasse klarte man tre regattaer. Det er tydelig at optimister er noen utålmodige seilere. Det ble generell tilbakekalling i hver start for A slik at regattasjefen måtte se seg nødt til å bruke black flagg resten av dagen.

Dette fikk noen av favorittene merke og blant annet hjemmehåpet, Kristoffer Rosmo, ble disket i andre regatta sammen med ca 15 andre seilere.

Etter lørdagens seilaser ledet Henrik Andersen fra Nesodden klart i Klasse A med 3 spikre. I klasse B ledet Håkon Steine Jørgensen med serien 1-1-7

På Zoom banen i eldste klasse hadde hjemmefavoritten, Victoria Heiås, innfridd med serien (5)-1-1-2 I yngste klasse var Emilie Homstvedt fra Sarpsborg Seilforening helt suveren med 3 tellende første plasser.

Lite vind søndag

Bundefjorden er ett flott sted å seile regatta på med beskyttet farvann for nyttetrafikk og annen båt trafikk. Det fikk seilerne merke på søndag da vinden aldri nådde inn til Bundefjordens regattaområde.

Seilerne var tålmodige og holdt ut i regnværet, men tilslutt måtte man bare innse at værgudene ikke ville det noe annerledes enn værmeldingen så da valgte man å skyte av og fortsette på land med premieutdeling Alle resultater fra lørdagens seilaser ble dermed stående.

Henrik Andersen fra Nesodden, vinner i Klasse A Optimist  mottar premie fra Bundefjordens OL seiler Peer Moberg