Sundby tilbake i toppen

Christoffer Sundby forsvant ut av norsk seilsport etter 4. plassen i 49er i OL 2004. Nå er han tilbake på topp, i Melges 24.

Publisert Sist oppdatert

Melges 24 klassen hadde på alle måtyer et svært vellykket NM, der seilern fikk prøvd seg i alle vindforhold, og med krevende sterk strøm. til tider. «Oslo Flaggfabrikk» tok nok en seier i det som kanskje er Norges vanskeligste NM å vinne. Likevel var de såpass suverene at de kunne seile inn etter nest siste seilas med gullet i lommen og feire.

Fredrikstad Seilforening arrangerte ni meget gode løp, der fredagen var preget av mellomvind forhold, vindskift og strøm. Lørdagen var dagen det økte på og planeføre på lensen. Det var svært sterk strøm og banefordel på en en av kantene, slik at de lag med best båtfart fikk størst gevinst. Idag var det letter vinder, og taktikeren måtte jobbe ekstra hardt for å få med seg skiftene.

Det sosiale ble godt tatt vare på av Hankø Yacht Club, og regattamiddagen lørdag var besøkt av alle lag.

Medaljestriden om sølv og bronse ble avgjort på siste løp, der «Baghdad 2» tok en suveren seier og klatret fra fjerde plass til andre. Kampen om bronsen ble svært jevn, men «Storm Capital Sail Racing» tok det lille stikket de trengte over «Full Medal Jacket».

Ellers fikk klassen sin første U25 vinner, en premie som er satt opp for de ungre seilerne, med Christian Palmer fra Trondhjem Seilforening.

Mange lag seilte Melges for første gang, vi vet at flere av de allerede er i kjøpsmodus.

Resultater og bilder