Søk i arkivet

Velfortjent og populær seier til «Petrellen»

«Petrellen» har legendestatus i 12.5 kvm klassen og Roy Johannessen har sammen med mannskapet Wenche Johannessen og Tom Erik Bråtane lenge vært på topp i klassen. I Helgens NM befestet de sin posisjon og tok et suverent og populært mesterskap.

Bilde over: Arkivfoto med C 40 «Petrellen» i tet, foran C 77 «Skvulp» og C 24 «Oberon». Slik ble også sluttresultatene i NM 2011.

Nok en gang viste yr.no at de ikke er til å stole på når det gjelder å varsle vindforholdene. Mens meldingen for fredag og lørdag lød på lett bris, blåste det begge dager friskt i Risør og Eilert Vierli kjørte med stø hånd klassen gjennon seks seilaser under henimot perfekte forhold, 8-10 m/sek fra SSW fredag og noe lettere fra S dreiende SSØ søndag.

Dessverre var det ingen båter fra Ålesund i årets NM, men de beste seilerne fra Risør kan sine tolvogenhalvere og det ble jevnt og spennende i toppen under alle seilasene.

«Petrellen» vant oppskriftsmessig den første seilasen, men det var brødrene Jens og Harald Dietrichson i «Småkryss» som ledet etter første dag med to 2. plasser. «Vinnia» med Seilas «gamle grå» og den enda eldre Svenn Lundberg fikk det ikke helt til å klaffe. Med litt stang-ut og 5.og 6. plass var vi syv etter første dag. Kun syv poeng skilte de syv beste båtene. Det sier litt om hvor jevnt det var.

i lørdagens første seilas tok vi ledelsen på kryssen og rundet først foran «Petrellen». Vi holdt unna på lensen, men en ikke helt prefekt runding ga «Petrellen» en gratissjanse de tok godt vare på og Roy Johannessen lot seg ikke stoppe på den andre kryssen. Vi berget 2. plassen etter en intens slagduell med «Småkryss» før mål. Annen seilas kunne lett blitt en gjentakelse av den første. Vi var igjen foran «Petrellen» etter første kryss og lens, men denne gangen ga vi ikke bort noe i rundingen og greide å holde unna for «Petrellen» også på andre kryss. Med et par heldige slag på vindkantringene før runding økte vi ledelsen som vi holdt til mål, mens «Petrellen» falt ned til 4. plass, slått av «Skvulp», Erik Mathisen, Carl Morten Knudsen og Magne Halvorsen og «Linnea», Asbjørn Østerholt og Cato Amundsen.

Nå var «Vinnia» plutselig med i medaljekampen og med 3. plass i den neste hadde vi en god mulighet til å ta sølv. «Petrellen» hadde for mange 1. og 2. plasser til å kunne trues. Men gleden ble kortvarig. Vi ble disket for OCS og måtte derfor ha en ny topplassering i den siste seilasen for å kunne ta medalje. Det fikk vi ikke og med en ikke strykbar 11. plass raste vi nedover på resultatlisten.

Vant den siste seilasen gjorde de unge norgesmesterne i RS Feva, tvillingene Tomas og Mads Mathisen. De var suverent best i stor NM i Moss og avsluttet NM for 12.5 kvm med stil. Med Regine Syrdal Trondstad som tredje person ombord i Kronprins Haralds gamle «Fram» endte 15 åringene på 7. plass etter også å ha tatt 3. plass i den nest siste seilasen. Med slike ungdommer er det håp for at klassen ikke dør ut med gubbene som idag preger klassen.

Fjorårsmesteren Karl Johny Lundberg ble pårent før start i en andre seilasen fredag og båten hans ble påført et gapende hull i skutesiden. Selv om Lundberg fikk tapet hullet til lørdagens seilaser var regattaen ødelagt. Det var i det hele tatt påfallende, mangel på regelkunnskap hos mange av seilerne, særlig i merkerundinger. Det lot til å være gjengs oppfatning at man hadde krav på plass for merket i rundingene selv når overlapp var etablert først når båten foran var i ferd med å runde. Det førte til mange kollisjoner, heldigvis uten større materiell skade.

Resultater:
1. «Petrellen», Roy Johannessen, Wenche Johannessen, Tom Erik Bråtane, Risør 10 p
2. «Skvulp», Erik Mathisen, Carl Moten Knudsen, Magne Halvorsen, Risør 18 p
3. «Oberan», Richard Voss, Kjell Kristiansen, Risør 19 p
4. «Småkryss» Jens og Harald Dietrichson, Risør 24 p
5. «Linnea» Asbjørn Østerhold, Cato Amundsen, Risør, 24.5 p
6. «Vinnia» Mikkel Thommessen, Svenn Lundberg, KNS 25 p
7. «FRAM» Tomas og Mads Mathisen, Regine Syrdal Trondstad, Risør 26 p


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen