C 116 «Vinnia» vil utfordre lokalfavorittene.
Medaljevinnerne fra 2010 skal utfordres i år

Heftig duell er ventet i NM for 12.5 kvm

Når 12.5 kvm klassen samles til NM i Risør i helgen, vil det bli kamp om medaljene.

Publisert Sist oppdatert

NM i 12.5 kvm pendler mellom Risør og Ålesund. I år skulle mesterskapet ha vært arrangert i Ålesund, men på grunn av VM for 2.4 m måtte arrangementet fremskyndes til siste helg i juni. Det passet seilerne dårlig og det lyktes derfor ikke å skaffe nok deltakelse til å fylle NM kvoten på 20 båter.

Nå er NM flyttet til Risør og så langt har 22 båter meldt seg på til regattaen som starter med første seilas kl 1600 i ettermiddag.

Selv om de aller fleste båtene er fra Risør, kommer konkurransen til å bli intens. Fjorårsmester Karl Johnny Lundberg med familiemannskapet Fritz og Eirik Lundberg er kanskje den største favoritten, mens brødrene Jens og Harald Dietrichson har vært vanskelige å slå i årets regattaer. Roy Johannessen, Wenche Johannessen og Tom Erik Bråtane kommer heller ikke til å gi ved dørene, og Seilas´ gamle grå, Mikkel Thommessen som seiler sammen med lokalkjente Svenn Lundberg har en 5. plass fra ifjor de har ambisjoner om å forbedre.

Det meldes om perfekte forhold i Risør med påfriskende sør-sør vest i ettermiddag og laber bris fra sør-sør øst imorgen. Seilasene går på Byfjorden og arrangeørene har lagt opp til et hyggelig sosialt program både idag og etter premieutdelingen imorgen.