41 båter i åpent NM til helgen

Melges 24 setter ny rekord i antall båter for et NM og opplever rekordvekst i klassen

Publisert Sist oppdatert

Seilere samles helt fra San Fransisco til Tallinn i Estland, fra Lofoten til Stavanger og fra Århus i Danmark til Stockholm og Stenungsund i Sverige. Det blir ca 180 seilere som nå møtes for å gjøre opp på en av klassens favorittbaner, Hankø.

Fredrikstad Seilforening har forberedt seg godt. Bama er sponsor, med støtte av Ullman Sail Norge og Musto. Hankø Yacht Club står forberedt til å motta slitne seilere til bryggemat og regattamiddag.

Blant de mer spennende lagene finner et jente lag, der Norges bidrag er Verdensmester Tiril Bue i Laser Radial ISAF Junior Worlds, og Kristine Strandenes, tidligere Nordisk Mester i E-Jolle. Kristine kom akkurat hjem fra prøve OL. Begge jentene er heltidsseilere under NSF programmet Toppseil og har fått fri fra trening den helgen for å seile Melges.

Ungdomslaget med skipper Magnus Andersen som tok bronse i et 100 felts VM i sommer i E jolle. Og ikke minst så blir det spennende med konstelasjonen gull og sølvvinner fra VM 2010 – Kristian Nergaard og Federico Michetti. Vil de sette standarden på banen er vel det de fleste tenker på.

Norsteam sender to lag, et fra øst og et fra vest, og vil prøve kombinasjonen storbåt seiling variert med entype i store felt.

Mange lag har allerede ankommet Hankø for å tune seg inn. Regattaen starter fredag kl 15.00 og pågår ut søndag. Forhåpningen er 9 løp i løpet av mesterskapet. Klassen har satt opp en vandrepremie for U25, og 7 lag er påmeldt i den divisjonen. Alle lag som har kommet til i løpet av 2010 og 2011.

Melges er en båt som er rimelig å seile, setter man av 1000 kroner i måneden har man råd til å seile det som finnes av regattaer i Norge og Sverige. Gode brukte båter selges for priser rundt 150 000 og oppover.