Søk i arkivet

Kan seile ARC og Karibiaregattaer i dansk toppbåt

«Team Essex Girl» har ambisjoner om å seile ARC og deretter i vinterens populære regattaer i Karibia. Plasser på den raske 44 foteren er lagt ut for salg.

«Team Essex Girl» er i gang med sin tredje sesong i Danmark der man har hatt suksess med å selge plasser til seilere som vi prøve seg i en moderne havseiler. Nå vil eierne ta båten til Karibia. Ifølge Jan Olesen, Teamleder fra Team Essex planlegger man å delta med «Essex Girl» i ARC - enten i 2012 eller 2013 og deretter delta med «Essex Girl» i de fire klassiske vinterregattaene i Karibien. 

ARC har start omkring den 20. november fra Grand Canaria og har målgang på den Karibiske øya St. Lucia. Seilturen over Atlanterhavet er på ca. 2.800 sømil, noe «Essex Girl» forventer å kunne seile på ca. 12-13 dager. 

«Essex Girl» skal under ARC regattaen seiles av en besetning på ti. Vel fremme planlegger å delta i disse klassikerne som hver tar ca. en uke:

1. Heineken Regatta, St. Maarten Regatta, primo mars

2. Rolex Cup Regatta, St. Thomas regatta, ultimo mars

3. British Virgin Islands Spring Regatta, primo april

4. Antigua Sailing week, ultimo april

For de mange som har drømmer over å seile ARC, men som ikke har egen båt, er det mulig å kjøpe seg plass på «Essex Girl», både til ARC og fra Antigua via Bermuda og Azorerne tilbake til Danmark i mai.
 


Kostnadene forventes dekke av den enkelte deltager:
1.  ARC Danske kroner 18 - 24.000.
2.  Hver av regattaene i Karibien 6 - 10.000 kr.

3.  Transport etappene 250 kr. pr. dag/pr. person
.
Prisene inkluderer mat til sjøs og øvrige utgifter i forbindelse med regattaene, men dekker ikke flytransport.

Hvis du vil vite mer om dette prosjektet kan då gå inn på  Team Essex Girl´s hjemmeside,  der du finner kontaktinfo til Jan Olesen, som har svar på alle spørsmål.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen