EM for Soling til Aarhus i 2012

Den tidligere OL klassen har stadig vind i seilene og når neste års EM arrangeres i Århus i juni regner man med stor deltakelse.

Publisert Sist oppdatert

Thomas Capitani, direktør i Sailing Aarhus forteller at man ble kontaktet av det internasjonale Soligforbundet etter at Holland som opprinnelig var vertsland måtte rekke seg. Valget stod da mellem Yacht Club Punta Ala og Sailing Aarhus, og danskene er stolte at det ble Årshus som ble valt til å arrangere regattaen.

For selv om klassen ikke lenger er olympisk er den fortsatt svært aktiv og nivået på de internasjonale mesterkskapene setter stor krav til arrangørene av internasjonale mesterskap.

- Vi har gode personlige erfaringer fra Aarhus Bukten, sier Frank Højlund Lavrsen, i den internasjonale klasseklubben for Soling.

Danmark har tradisjoner i Soling

Soling klassen er tidligere olympisk og mange husker kanskje den nervepirrende matchfinalen mellom Jesper Bang og Jochen Schuhmann ved OL i Sydney 2000, der Bank vant den avgjørende seilasen med minst mulig margin. Han vant også OL i 1996 i Barcelona. I tilleggf har Poul Richard Høj Jensen to OL gull fra Montreal i 1976 og Tallin i 1980. Den første verdensmesteren i 1969 var ingen ringere enn Paul Elvstrøm som vant igjen i 1974. Danmark har tatt ytterligere tre VM titller ved Ib Ussing Andersen, Valdemar Bandolowski og Stig Vestergård.

EM for Soling skal avvikles i dagene 9.-15. juni 2012 fra Kaløvig Sejlsport Center og det forventes deltakelse av 40-50 båter hvorav sikkert flere norske.