Vellykket breddesamling for E-jollene
Vellykket breddesamling for E-jollene
Deltakerne samlet foran klubbhuset til Horten Seilforening

Vellykket breddesamling for E-jollene

Mer enn 40 E-joller fra 17 forskjellige seilforeninger fra Øst-, Sør- og Vest- landet var samlet til Norsk Europajolleklubbs (NEK) årlige breddesamling, også i år arrangert i Horten Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

I pressemeldingen fra E-jolleklubben heter det:

Europajolleseilere på alle nivåer møtes på denne samlingen for å lære av hverandre og bli bedre kjent. For mange var dette også det første møte med europajollen. Omtrent halvparten av seilerne har begynt med e-jolle i løpet av sommeren.

 

Været bød på utfordringer for alle begge dager. Mye bølger og vind opp i 12 m/s gjorde at det var mye å lære uansett hvilket nivå man var på. Et av fokus områdene for helgen var kreativitet og ”fun” med seiling. ”Uansett båtklasse eller nivå er det aller viktigste å trives og ha det gøy med seiling” uttalte Jannicke Stålstrøm som var en av trenerne under årets samling. Resten av trener-teamet bestod av Håkon Vestby, Ina B. Kullmann og Frederik Sohlman.

Trenerne hadde laget et flott opplegg med varierte øvelser, videofilming på vannet og gjennomgang på land. Opplegget var slik at de helt nye og de som har seilt i mange år fikk gode innspill til seilingen sin. Breddesamlingen er ikke bare tenkt å øke det seiltekniske nivået, men er også fundert på den gode erfaringen NEK har fra tidligere år med å blande erfarne og nye seilere både treningsmessig og sosialt.

 

Det ble gjennomført både samlede økter for erfaringsoverføring og egne økter med fokus på spesielle teknikker. Seilerne hadde to økter på tre timer hver dag. I tillegg var det morgenjogg på kyststien og styrkeøvelser før frokost. For mange var den tyngste, men også den morsomste økten søndag formiddag hvor de seilte rundt Bastøya. Lense etappen langs hele østsiden av Bastøya på tur hjem var et høydepunkt for mange. Noen av seilerne var så slitne at de sovnet før de kom til E18 på vei hjem fra samlingen.

 

Seilerne var innkvartert på campinghytter 100 meter fra seilerhuset med kyststien som nærmeste nabo. I Horten er det og gangavstand til bowling som alle koste seg med på kvelden lørdag. Tilbakemeldingene på årets breddesamling er entydige; seilerne er superfornøyde og kan oppsummeres slik: ”Masse trening, passe avslappende, kult….”

 

”Årets breddesamling viser at stadig flere velger e-jollen som førstevalg etter optimistjollen. Det sosiale og sportslige miljøet på samlingen i Horten var veldig godt og vi regner med at enda flere vil komme til neste breddesamling” uttaler Per A. Brodtkorb.

 

Flere bilder fra samlingen finnes her