Forsiktig VM-start for Kristian Ruth

Kristian Ruth seilte solid, men nådde ikke helt opp i de to første seilasene.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Kristian Ruth er med og kjemper blant de 20 beste i Laser-VM.

Med en innledende 16. plass og deretter en 10. plass i sine heat, ligger Asker-seileren Kristian Ruth på en 21. plass etter første dag av Laser Standard-VM, som startet i Oman søndag. Hele 126 seilere deltar, og de er delt inn i to puljer á 63 seilere.

Det er med andre ord en solid start av Ruth, men noe etter målet hans, som er en topp 10-plassering. Opp til 10. plassen, som innehas av newzealenderen Andrew Maloney, er det 12 poeng; 14 mot Kristian Ruths 26 poeng.

Favorittforhold

Leder gjør britiske Nick Thompson, som med 1. og 2. plass har fått en best tenkelig start på mesterskapet. Svenskenes store håp, Jesper Stålheim, tok en 2. og en 3. plass og ligger som nummer 2. Bronseplassen innehas av kypriotiske Pavlos Kontides (2+5). De to brasilianske favorittene, Robert Scheidt og Bruno Fontes, ligger på henholdsvis 7. og 8. plass.

Det blåste opp mot 15 knop på det meste, og det var en vind som bød på stadige vindskift.

– Dette er mine favorittforhold, sa Nick Thompson, som har vært på pallen i de tre siste VM-ene, men uten å stå øverst, etter seilasene.

– Jeg tror hemmeligheten ved å vinne på en bane som dette, er å være tro mot de avgjørelsene du tar. Dette er ikke en bane der du kan tråkle deg frem på midten av banen. Du må velge banehalvdel og forbli der, sa Thompson.

Kan tape mesterskapet første dag

40-årige Robert Scheidt var sånn tålelig fornøyd med sin første dag.

– Det har ikke vært en brilliant dag, men en god en. Du kan ikke vinne mesterskapet i løpet av den første dagen, men du kan tape det, sa han.

I dagens seilaser seiler Ruth i pulje med blant annet Thompson og Fontes, men han slipper å møte Robert Scheidt.