Første Atlanterhav-start er gått

Første Atlanterhav-start er gått

Søndag startet 32 båter fra Lanzarote – en uke før ARC-starten.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Sikkerheten er viktig og alle båtene som starter i Atlantic Odyssey måtte gjennom en grundig kontroll av sikkerhetsutstyret. Her er en  lykkelig besetning som har fått alt godkjent av sjefen selv, Jimmy Cornell, helt til høyre på bildet.[Foto: Henrich Nissen-Lie]

Klokka 12 søndag 17. november gikk startskuddet for den første Atlantic Odyssey-seilasen over Atlanteren. 32 båter fra 12 ulike nasjoner deltar, men ingen norske.

Det er den internasjonalt kjente forfatteren og regatta-arrangøren Jimmy Cornell  som er initiativtager også til denne seilasen. Hans første kryssing av Atlanteren fant sted i 1979. Det skjedde i en selvbygd båt og ga eieren rikelig med erfaring som skulle komme ham til nytte senere. For journalisten Jimmy skrev artikler til båtblader i øst og vest. Han var så dyktig som journalist og forfatter at det ga ham inntekter nok til å fortsette sine mange jordomseilinger.

Den meget språkmektige forfatteren behersker så vel sitt morsmål, romansk, som tysk, engelsk og fransk. Under innspurten før starten fra Lanzarote kunne vi konstatere at han også greide seg godt på spansk. Her overrasket han også skipperen på «Duck», en Beneteau Oceanis 46 fra Ungarn, ved å snakke flytende ungarsk! 

– Moren min var fra Ungarn, forklarer Jimmy.

Et rimeligere alternativ til ARC

At mannen som skapte ARC og bygde seilasen opp til et årlig kjempearrangement nå utfordrer ARC med sine to Atlantic Odysseys, skyldes, i følge ham selv, at han mener det er behov for en Atlanterhavsseilas som er enklere og rimeligere enn ARC. Og fremfor alt en ren turseilas slik også ARC var opprinnelig. 

Jimmy Cornell har fått god støtte fra så vel Lanzarote som øyene i Karibia, men hele jobben med å planlegge og gjennomføre seilasene er det Jimmy selv med hjelp av kone og to barn, samt en meget beskjeden stab av entusiastiske medhjelpere,  som har stått for.

Hvor er de norske?

Ingen norske båter deltar i den første Atlantic Odyssey. Jimmy har ingen forklaring på det. Det har jo vært flere norske båter i ARC hvert år enn det er svenske, finske og danske til sammen. Her er både finner og dansker med, men altså ingen norske.

– Til neste år blir det sikkert mange norske med her også, sier Jimmy.

Du kan følge seilasen på www.atlanticodyssey.org.