Satser på OL i syv klasser

Satser på OL i syv klasser

Også svenskene har et målrettet blikk mot OL i 2016.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Jula Gross og Cecilia Jonsson er et av to 49er FX-lag på det svenske landslaget.

I motsetning til norske seilere har de svenske kommet hjem med medaljer fra samtlige OL siden 1996, og det er ingen i nabolandet som har noe annet i tankene når det gjelder det kommende OL-et i Rio de Janeiro.

Svenskenes landslag dekker syv av OL-klassene. De satser i 49er, 49er FX, 470 herrer, Finnjolle, Laser, Laser Radial og Nacra 17.

I Norge består landslaget av seilere i klassene Laser, Laser Radial, brettklassene RS:X damer og herrer og de to paralympic-klassene 2.4 mR og Sonar. Det fins imidlertid norske seilere som satser på OL, men som ikke er inne landslagsvarmen, i klassene Finnjolle, 49er, 49er FX og Nacra 17.

Nytt lag i 49er FX

I den nye OL-klassen 49er FX har svenskene to lag, og det er både nysgjerrighet rundt og det stilles forventninger til det nye laget Lisa Ericson og Hanna Klinge. Ericson seilte OL for Sverige i 470-klassen i 2012, mens Klinge har vunnet en verdenscup-regatta i Nacra 17. Det andre laget består av Julia Gross og Cecilia Jonsson.

Norge har også to lag i 49er FX som er «up and coming», søstrene Ragna og Maja Agerup og Helene Næss og Maria Rønningen, men de er foreløpig ikke gode nok for landslaget.

De øvrige svenske landslagsseilerne er Carl P. Sylvan/Otto Hamel i 49er, Anton Dahlberg/Fredrik Bergström i 470 herrer, Björn Allansson og Max Salminen i Finnjolle, Emil Cedergårdh og Jesper Stålheim i Laser, Josefin Olsson i Laser Radial og Tim Shuwalow i Nacra 17.