Må være forberedt på alt

– Å seile over Atlanterhavet alene er ekstremsport, sier Kristin Songe-Møller.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Å seile over Atlanterhavet er tøft og man må være forberedt på alt, mener Kristin Songe-Møller.

Kristin Songe-Møller følger nøye med på de to transatlantiske seilasene som for øyeblikket pågår, MiniTransat og Transat Jacques Vabre. Selv befinner hun seg i Camaret-sur-Mer der hun forbereder sin egen seilsesong, som dersom alt går etter planene hennes, starter med doublehanded-regattaen Transat AG2R 6. april 2014.

– Jeg håper ikke utsettelsene av Transat-ene på grunn av mye vind vil dempe interessen for regattaene. Vi som seiler profesjonelt er helt avhengig av at det er interesse for regattaene for å kunne være interessante i sponsormarkedet. Det må ha vært vanskelige avgjørelser å utsette startene; vurdere finansielle interesser i forhold til sikkerheten for seilerne, sier hun.

Ut i tøft vær

Hun minnes da hun selv og konkurrentene hennes ble sendt ut i et skikkelig uvær i våres i regattaen Transat Bretagne-Martinique, noe som resulterte i havari og mastebrekk for hennes del.

– Alle visste at vi ville få enormt mye vind og at vanntemperaturen holdt åtte grader. Det sier seg selv at det var ekstremt tøffe forhold. Jeg så det ikke som noe alternativ å utsette starten i våres. Slik jeg ser det, er man nødt til å være forberedt på alle tenkelige, og utenkelige, forhold når man skal seile en Transat. Det er en del av jobben. Å seile over Biskaya og Atlanterhavet alene er en ekstemsport. Hvis man ikke kan håndtere det «vær-gudene» har å by på, er det kanskje et godt alternativ å seile Viritual Game, sier hun.

Håper på å komme i gang

Økonomi er stadig Kristin Songe-Møllers bekymring, og hun «overlever» på de bildene hun klarer å selge. Men så mye seiling er det ikke blitt på henne i det siste.

– Men jeg jobber mye i kulissene med å utarbeide et konsept som jeg håper skal være attraktivt for norske sponsorer, sier hun.